In ceea ce priveste apa da ... M-a preocupat problema mult timp !
Am incercat apa imbuteliata o buna perioada de timp, dar recunosc ca nu am simtit o diferenta notabila fata de apa de la robinet ... Cel mai bine m-a inteles cu apa de la Bucovina care are continutul de Ca cel mai mic in comparatie cu restul apelor imbuteliate, dar chiar si asa nu am fost multumit.
In final am inteles ca de fapt apa de robinet este una din cele mai bune ape din punct de vedere microbiologic si chiar si din punct de vedere al puritatii ... Retelele de distributie a apei potabile si continutul de clor inrautatesc calitatea acesteia, dar continutul de nitriti si nitrati este aproape nul in comparatie cu apa imbuteliata.
Solutia gasita de mine este una surprinzator de simpla ... Am gasit in magazinele de specialitate un filtru de la BRITA :
http://www.brita.net/ro/jugs.html?&L=17 ... Este o carafa dotata cu un filtru de carbon activ care inlatura aproape complet urmele de clor, rugina si alte mici impuritati din apa de la robinet, cele care inrautatesc gustul unei cafele bune !...
Cu aceasta solutie de data aceasta simt o imbunatatire in gustul cafelei ... Aroma, notele fructate din cafea sunt mai pronuntate !... Recomand !
In ceea ce priveste rasnita discutia este complicata. Rasnita dotata cu cutite este una din cele mai nefericite alegeri in ceea ce priveste boabele de cafea... O astfel de rasnita este buna mai degraba pentru mirodenii ... Exista doua probleme cu o astfel de rasnita, una ar fi faptul ca dezvolta o cantitate de caldura destul de mare astfel incat o buna parte din acele minunate uleiuri aromate din boaba de cafea se evapora si doi la mana nu poti obtine o consistenta a macinarii ... Ai atat pulbere cat si bucati mai mari amestecate astfel incat procesul de infuzie in apa este unul prost ... Pulberea supra-extrage toate aromele din cafea inclusiv acelea amare iar bucatile mai mari vor fi sub-extrase pierzand astfel din savoare !..
O rasnita buna cu discuri conice este alegerea ideala, eventual una de la Zassenhaus :
http://www.sweetmarias.com/sweetmarias/ ... -mill.html ... Este mai scumpa dar o ai pe viata iar consitenta macinarii este perfecta, pe langa faptul ai un grad variat de macinare, de la cea fina pentru cafeaua turceasca, aeropress, trecand prin picurator, filtre automate si pana la presa franceza !