- daca alegeti sa beti un vin rosu bun, alegeti terra tangra sau santa sarah. ambele existau acum catva ani in meniul de la Izvora, iar preturile erau destul de bunicele(sincer nu-mi amintesc exact) dar erau ca pret/calitate destul de ok(un santa sarah era, parca, vreo 18-20 euro si nu era varianta de top)
o recomandare, daca incercati vinurile mavrud, sa incepeti cu cele ieftine. daca va plac, continuati, daca nu - nu are rost sa aruncati banii pe ceva mai scump. si as vrea sa fac o corectie la ce a aparut in alt topic: mavrud-ul e doar din struguri. altfel ar fi doar o bautura alcoolica, nu vin. gustul de fructe de padure nu are legatura cu vreun adaos, e un gust tipic, mai pregnant fata de alte soiuri.
ca o curiozitate, cel care a pus la punct vinurile bulgaresti a fost australianul stephen bennet, ulterior venit in romania(pt cine isi aduce aminte de colectia murfatlar/bennet-poate cea mai de exceptie colectie a dobrogenilor)
- bere, singurele marci care mie mi s-au parut baubile au fost shumensko(carlsberg - cu un gust ciudat, asemanator berilor aramii) si zagorka(heineken)
- rachiuri-rakia: la capitolul asta stau binisor. sunt rachiuri bazate pe struguri/vin. de exceptie(pt un rachiu din vin) trojanska sliva(minim 7 ani), bauta in pahare congelate si burgas pearl(bulgarii zic ca e cel mai bun rachiu din vin).
- pentru fete, menta(un lichior din menta) cu 7up/sprite si ghiata.
- nu cereti limonada! o sa primiti un pahar de e-uri!