Taverna Agistri

Delicii marine

Savurați bucuria simplă la Taverna Agistri. Este o oază culinară liniștită pe malul mării, unde prospețimea caracatiței întâlnește măiestria gastronomică, oferind o experiență autentică și delicioasă.

Taverna Agistri este denumită astfel în onoarea termenului grecesc “αγκιστρι” (ac de pescuit). Se găsește pe malul mării în Limenaria, la capătul către Skala Marion, într-o zonă retrasă și non-comercială. Cu o panoramă impresionantă către mare și Palataki, atmosfera este simplă, lipsită de artificii și confetti, dar plină de prospețime adusă de zâmbetul oferit alături de proaspetele capturi.

Proprietarul, Panagiotis, nu este doar un pescar priceput la prinderea caracatiței, ci și un maestru în arta gătitului acesteia. Caracatița este delicat unsă cu ulei de măsline și condimente, lăsată la soare timp de câteva zile pentru a capta un gust distinct, apoi gătită cu măiestrie pe grătar.

Taverna Agistri este frecventată des și de către localnicii insulei, aducând o autenticitate locală în atmosferă.

Accesul către tavernă este simplu: venind dinspre Skala Maries către Limenaria, la indicatorul de intrare în localitate, virați la prima stradă la dreapta și apoi la țărm, faceți stânga. Parcarea este disponibilă chiar acolo, iar tentaculele de caracatiță care se bronzează vă vor ghida.

Alternativ, puteți alege o plimbare plăcută de aproximativ 5 minute de la portul Limenaria, urmând linia țărmului.

Dacă vă întrebați ce să gustați, recomandăm cu încredere întregul meniu divers și apetisant al lui Agistri. Fotografiile din galerie vă vor dezvălui diverse preparate, inclusiv pește proaspăt, caracatiță, bouyourdi perfect preparat, kokinisto – un deliciu grecesc cu carne de vită și sos de roșii, loukoumades, salată verde cu roșii uscate la soare și parmezan, dovlecei pane și tzatziki.

Date de contact pentru Taverna Agistri:

Localitate: Limenaria

Telefon: 0030 6974 073 269

Evaluează și scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Limenaria
Direcții

Recomandăm Taverna Agistri pentru: - preparatele din pește proaspăt și platourile cu fructe de mare; - arta pregătirii și preparării caracatiței de către Panagiotis; - amplasarea de vis, la malul mării, departe de aglomerație, cu vedere spre Palataki; - varietatea de feluri de mâncare din bucătăria grecească, dar și din cea internațională.

Limenaria
Direcții