EGIPT - Sharm El Sheikh, Cairo, Peninsula Sinai

Emiratele Arabe Unite, Islanda, Mongolia, Brazilia, Australia, Tonga, Egipt

EGIPT - Sharm El Sheikh, Cairo, Peninsula Sinai

Mesaj necititde Alinuta » Lun Ian 20, 2014 9:10 pm

EGIPT - Sharm El Sheikh, Cairo, Peninsula Sinai

DSCN0496.jpg
Cu aprox. 3 ani in urma, la invitatia unor colaboratori, am avut marea sansa de a calatori in niste locuri fascinante, pline de istorie si spirit: EGIPT!
Desi am plecat din tara cu inima "indoita", auzind si eu (ca tot omu' :crazy: ) fel si fel de povesti (legate de anumite norme de conduita si alte rapiri :lol: ), trebuie sa recunosc ca de fiecare data imi face o deosebita placere sa imi reamintesc fiecare clipa petrecuta pe pamantul egiptean.

Am plecat spre Sharm el Sheikh, unde urma sa ne cazam, cu un avion al companiei Tarom.
Zborul a fost unul placut, mai bine de o treime din el desfasurandu-se deasupra Peninsulei Sinai.

DSCN0045.jpgDSCN0053.jpgDSCN0054.jpg
Desi plecasem din tara pe o lapovita si ninsoare de mai mare frumusetea (era vorba de luna decembrie 2010), acolo ne-am izbit de cele 30 de grade care incingeau desertul.

DSCN0056.jpgDSCN0058.jpgDSCN0074.jpg
Unitatea de cazare care ne-a "gazduit" pentru 9 zile a fost hotelul SUN RISE Tirana Aquapark Resort (4*).
Trebuie sa recunosc ca primul nostru contact cu acesta nu a fost unul tocmai "coup de foudre" insa, pe masura ce zilele treceau, deveneam tot incantati si curiosi sa descoperim si sa intelegem lucruri care noua ni se pareau "altfel" decat la noi.

Camerele mi s-au parut ok, spatioase si aerisite, in fiecare zi gasind alt "aranjament" pe pat, modelat ingenuos de cei care faceau curatenie in camera (obligatoriu numai baieti, pt ca fetele egiptene sa nu ia contact cu influetele nefaste ale turistilor :wtf: ).

DSCN0588.jpgDSCN0086.jpgDSCN0649.jpg
Ce era la ei foarte tare... AQUAPARK-ul!!!
Cred ca, la capitolul asta, se puteau "batea lejer" cu multe resorturi de 5* din Antalya :D .

DSCN0981.jpgDSCN0294.jpgDSCN0314.jpgDSCN0938.jpg
La capitolul mancare...mai slabut! :problem:
Carnea era destul de "rationalizata" la pranz (seara avand ceva mai multa), in rest orez, paste...nu se murea de foame, dar nici nu pot sa spun ca-mi amintesc sa fi mancat ceva mai deosebit acolo! :crazy:

DSCN0215.jpgDSCN1063.jpgDSCN0308.jpg
Alte instantanee din incinta hotelului:

DSCN0645.jpgDSCN0299.jpgDSCN0235.jpg
...si din interior:

DSCN0205.jpgDSCN0243.jpgDSCN1038.jpg
Bineinteles ca, in prima seara, nu puteam sa ma rasfat altfel decat comandand un MOJITO, care sa-mi aminteasca un pic de Grecia mea, mult-iubita!!! ;)

DSCN0210.jpg
Iar aventura abia de acum incolo avea sa inceapa! :shh:

(va urma)
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times

Re: EGIPT - Sharm El Sheikh, Cairo, Peninsula Sinai

Mesaj necititde Alinuta » Mie Ian 22, 2014 9:16 pm

A doua zi, ne-am facut program de plaja... :)
Asa am aflat ca pana acolo va trebui sa luam un Shuttle Bus, pt ca aceasta nu era amplasata chiar langa hotel, desi apartinea acestuia.

DSCN0082.jpgDSCN0988.jpg
Plaja era cu nisip fin, destul de spatioasa, amenajata cu sezlonguri, umbrelute si beach bar.
Intrarea in apa se facea lin, doar ca pe fundul ei erau corali, in care te puteai zgaria serios daca nu erai atent. :angel:
Dupa ce se termina zona aceasta, apa se adancea brusc, iar acolo puteau fi vazuti vestitii pesti colorati din Marea Rosie (facand snorkeling)!

DSCN0163.jpgDSCN0155.jpgDSCN0170.jpgDSCN0177.jpgDSCN0178.jpg
Din pacate, de aceasta plaja nu am putut beneficia decat vreo doua zile, pana a aparut interdictia la "scaldat" din cauza atacului unor rechini asupra unui grup de turisti din Rusia.
Anuntul era lipit peste tot in interiorul hotelului... Si uite asa, am descoperit pentru prima oara, care este de fapt rolul piscinei la mare :lol: !!!

DSCN0305.jpgDSCN0307.jpg
Poate ca cel mai mare noroc al nostru a fost faptul ca noi ne-am aflat acolo in grup organizat si ca am avut un program oarecum prestabilit, care includea si cateva excursii (plus o "seara beduina", organizata pe plaja).
Altfel, probabil ca nu am fi avut curaj sa plecam dincolo de cei care pazeau cu starsnicie hotelul, cu mitralierele in mana.

Si acum, imi aduc aminte amuzata, o intamplare a unui coleg de calatorie, care a iesit in costum de baie pe balconul camerei (inainte de plaja). Din pacate, el a avut ghinionul ca exact in acel moment, sa treaca pe acolo o patrula de politie, care l-a avertizat sonor, apoi i-a vorbit ceva la portavoce, facandu-i semne disperate sa intre in camera. Saracul baiat s-a speriat atat de tare, incat pana la sfarsitul sejurului nu a mai iesit pe balcon nici macar imbracat!!! :lol:

CAIRO

Una din aceste excursii organizate a fost la CAIRO!
Am plecat pe la ora 1 noaptea din Sharm el Sheikh, intr-un convoi alcatuit din 25 de autocare, insotiti de masini ale securitatii (atat in fata cat si in spatele convoiului).
De fiecare data cand se aprindeau avariile masinilor din fata, stiam ca trecem pe la un nou punct de control (lucru care se intampla aprox. din 25 in 25 km).

DSCN0359.jpgDSCN0362.jpg
Am ajuns in capitala egipteana abia in cursul diminetii...
Acolo am aflat ca aceasta gazduieste un numar de locuitori echivalent cu toata populatia Romaniei (si credeti-ma ca se simtea asta la tot pasul ;) )!

Primul obiectiv turistic vizitat a fost Muzeul de Egiptologie!
Impresionant!!! :thumbup:

DSCN0366.jpg
Sotul a tinut mortis sa vada si Camera Mumiilor, eu insa nu :P si bine am facut, pt ca el a iesit destul de marcat de ceea ce a vazut acolo...

Ne-am continuat programul cu o frumoasa calatorie cu vaporasul pe Nil, pana la locul unde am mancat de pranz.

DSCN0377.jpgDSCN0380.jpgDSCN0381.jpgDSCN0400.jpg
Si dupa ce am asistat la o demonstratie interesanta de fabricat papirus...

DSCN0446.jpgDSCN0447.jpg
... ne-am indreptat nerabdatori si cu mari emotii spre Piramide!
Nu am cuvinte sa va descriu ce am simtit in momentul in care le-am vazut "rasarind" de dupa blocurile unui cartier marginas al orasului Cairo!!! :roll:
Tot sotul, curajosul, a vizitat si o incinta din interiorul Piramidei lui Keops (app, cine sufera de claustrofobie, e mai bine sa n-o faca :D ).
Apoi am fost condusi cu totii pe o platforma de unde am putut face poze si admira piramidele in toata splendoarea lor!!!

DSCN0473.jpgDSCN0494.jpgDSCN0524.jpg
I-a venit randul si Sfinxului la shooting :D ...

DSCN0535.jpg
...dupa care, am vizitat o fabrica de parfumuri de unde ne-am procurat unul cu efecte afrodisiace.
Ni s-a spus ca trebuie sa il aplicam dupa tehnica "triunghiului" asa ca va las pe voi sa ghiciti cam pe unde ar fi varfurile acestuia :thumbup: ...
Cert este ca la noi mai are efect si acum! ;)

DSCN0581.jpg
Obositi, si cu un mic decalaj in program, am oprit intr-o benzinarie pe care am golit-o de sandvisuri si bauturi racoritoare (eram un grup de 50 de persoane)! :wtf:
Apoi am parasit Cairo, indreptandu-ne spre Sharm el Sheikh cu bateriile la telefoane si la laptopuri descarcate. Bine ca aveam internet in autocar si nu aveam la ce-l folosi :lol: !!!
Cert este ca, la acest capitol, Tez Tour, organizatorul excursiei ne-a "dat pe spate" cum se spune in popor, pentru ca e mare lucru sa beneficiezi de internet in mijlocul desertului (si in saracia lucie de care eram inconjurati la tot pasul)! :thumbup:

Am ajuns la hotel dupa aprox. 24 de ore de la plecarea noastra din el...
Extenuati, dar fericiti si multumiti de experienta fascinanta prin care tocmai trecusem, am dormit neintorsi pana aproape de pranz, urmand sa avem un program lejer de plaja, piscina si muuuuulte tobogane de incercat ;) !!!

DSCN0641.jpgDSCN0978.jpg
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times

Re: EGIPT - Sharm El Sheikh, Cairo, Peninsula Sinai

Mesaj necititde Alinuta » Mar Ian 28, 2014 10:39 am

Ultimele doua "iesiri" din hotel, pe care le-am facut inainte de a pleca acasa, au fost o plimbare nocturna in Sharm el Sheikh si un Jeep Safari in Peninsula Sinai. :)

SHARM EL SHEIKH

Oras tanar, dezvoltat in principal prin aportul turistilor din ultimii 20 de ani si transformat dintr-un sat de pescari intr-una dintre cele mai importante baze navale egiptene, Sharm el Sheikh captiveaza atentia vizitatorilor prin arhitectura sa deosebita. Legile mediului inconjurator limitează în prezent înălţimea clădirilor din Sharm el Sheikh, astfel încât să se evite eclipsarea frumuseţilor naturale a împrejurimilor, dar asta nu-i stirbeste din farmec! ;)

Prima oprire a fost la impresionanta "Moschee Al Mustafa":

DSCN0655.jpgDSCN0663.jpg
Apoi am vizitat si biserica ortodoxa "El Sama Eyeen" (The Heavenly Coptic Orthodox Church), arhi-cunoscuta fiind prin picturile sale interioare de exceptie, reprezentand scene intregi din Biblie:

DSCN0669.jpgDSCN0672.jpg
Ultima oprire a fost, bineinteles, la vestitul bazar din orasul vechi ("Old Market"), de unde am plecat insa destul de dezamagiti, imaginile de acolo aducandu-mi aminte de en-gros-urile noastre de la marginea capitalei.
Cum mie nu-mi place sa ma "tiganesc" la preturi :D , doar am trecut prin bazar ca pe la muzeu si atat!

DSCN0688.jpgDSCN0691.jpg
PENINSULA SINAI

Jeep Safari -ul din Peninsula Sinai a fost cea de-a doua experienta fascinanta din escapada noastra in Egipt!
Am plecat cu tot grupul, impartiti in 8 jeep-uri Land Cruiser, inainte de rasaritul soarelui, undeva in jurul orei 5.
Este inutil sa va mai povestesc ce sosea buna au egiptenii in mijlocul desertului/ pustietatii, de ar starni invidia oricui! :roll:

DSCN0697.jpgDSCN0874.jpg
Noi am fost norocosi sa avem parte de un sofer super simpatic, care stia lb. engleza si care ne mai dadea explicatii din cand in cand, atunci cand aveam nelamuriri.
Din 20 in 20 de min iar porneau avariile masinilor din fata, iar aveam cate un "check point"...
La un moment dat, "security man" -ul egiptean al grupului nostru s-a mutat chiar la noi in masina, spre satisfactia mea, care aveam oaresce temeri privind siguranta noastra in pustietatea aceea.
Partea cea mai haioasa ne-a fost oferita insa chiar de sofer care, cu umorul din dotare, ne-a facut atenti la securistul nostru care dormea tun. In baza lui sa tot fim atacati de teroristi! :lol:

Dupa ce am parcurs o bucata buna din drum (a se citi "ore"), masinile s-au oprit pana ne-am strans cu totii, apoi a inceput aventura off-road!
Trebuie sa recunosc ca, desi unii dintre noi eram obisnuiti cu masinile 4x4, mersul in viteza printre dunele de nisip, "drifturile" si "cascadoriile" unora dintre masini ne-au adus putina adrenalina, care ne-a pus sangele in miscare! :thumbup:

DSCN0699.jpgDSCN0701.jpgDSCN0711.jpg
Dupa o jumatate de ora de damburi si hopuri :D, ne-am oprit langa marginea unui canion.
Cine a dorit, l-a strabatut mai intai pe inaltime (coborand pe o franghie, printre niste pereti foarte abrupti), apoi pe lungime, intoarcerea la masini facandu-se prin "escaladarea" unor stanci! :crazy:

DSCN0713.jpgDSCN0742.jpgDSCN0743.jpgDSCN0759.jpgDSCN0762.jpg
Imbujorati si plini de veselie, ne-am scos nisipul din incaltari, am facut ultimele poze cu imprejurimile si ne-am intors catre soseaua principala.
La un moment dat, unul din jeep-uri (model mai vechi) a ramas "impotmolit" in nisip dar, cu putin ajutor, a reusit sa iasa, intr-un sfarsit, de acolo.
Se intampla si la case mai mari! ;)

DSCN0727.jpgDSCN0733.jpgDSCN0776.jpgDSCN0778.jpg
Urmatoarea oprire a avut loc la Manastirea Sf. Ecaterina, de la poalele Muntelui Sinai, unde se spune ca Moise a primit cele Zece Porunci.

Aceasta manastire este un unicat in felul ei, fiind unul din cele mai celebre centre de pelerinaj ale Ortodoxiei si o cetate a spiritualitatii!
Intrarea in manastire se face pe o poarta ingusta si joasa, bine ferecata, apoi o alta poarta, numai la anumite ore.
Biserica este asezata in pozitie centrala a zidurilor, de jur-imprejur fiind chiliile unde locuiesc calugarii.
Terenul fiind in panta se urca si se coboara mai multe trepte, de la o latura la alta a zidurilor de aparare, depinde de directia in care vrei sa mergi.
Altarul sfintei biserici este asezat pe rugul pe care l-a vazut Moise arzand, dar nu se mistuia. Acel rug vegheaza si acum. Ramurile lui verzi sunt pe zidul din spatele bisericii, iar radacina in Sfantul Altar.

In Sfantul Altar se afla Sfintele Moaste ale Sfintei Ecaterina. Biserica Sfanta Ecaterina este impodobita cu picturi murale, de mare valoare, cu foarte multe candele agatate de tavan, aproape ca nu se poate vedea partea de sus pictata a bisericii. Cine saruta sfintele moaste ale Sfintei Ecaterina primeste un inel simbol!

DSCN0803.jpgDSCN0811.jpgDSCN0818.jpgDSCN0830.jpg
Am plecat de la manastire mai bogati sufleteste decat ajunsesem acolo...
Pana la masini, nu am apelat la "taxiurile" cocosate, pe 4 picioare, ci am preferat sa admiram peisajul stancos al zonei.

DSCN0855.jpgDSCN0866.jpgDSCN0870.jpg
Ultimul obiectiv turistic ramas de vizitat in acea zi a fost orasul Dahab, cu a sa vestita "Blue Hole"!
Oboseala deja incepuse sa-si spuna cuvantul...

DSCN0871.jpgDSCN0872.jpgDSCN0877.jpg
Acolo eram asteptati cu dejunul (cam intarziat, e adevarat), iar din cauza decalajului din programul nostru a trebui sa renuntam si la plimbarea cu camila! :cry:
Dar asta nu ne-a impiedicat insa sa le fotografiem ;) !

DSCN0881.jpgDSCN0891.jpgDSCN0897.jpgDSCN0910.jpgDSCN0912.jpg
Ne-am intors la hotel pe intuneric, am facut o poza cu soferul nostru care ne-a fost o gazda mai mult decat agreabila si care mi-a daruit una din bratarile sale care sa-mi poarte noroc!
Un gest simplu, dar plin de emotie pentru mine...

In linii mari, cam asta a fost aventura noastra in Tara Piramidelor!!! :D
Plina de farmec si fascinanta in felul ei, ramasese pentru noi si plina de intrebari, care de care mai intrigante.

Norocul a venit in ultima seara, cand mi-am dorit totusi sa imi iau un suvenir care sa-mi aminteasca de Egipt...
Asa ca am intrat in magazinul de bijuterii din Ag, situat in holul hotelului. Acolo am dat peste un vanzator tanar, foarte dragut si excelent vorbitor de lb. engleza.
Si uite asa, din vorba in vorba, nici nu stiu cand au trecut doua ore in care noi i-am pus fel de fel de intrebari, iar el ne-a raspuns cu multa bunavointa la fiecare dintre ele.
Asa am aflat ce semnificau gesturile acelea prin care cei de la securitate "comunicau" (non-verbal) cu soldatii de la check point-uri, de ce sunt angajati numai baieti in hotel, de unde ura asta dintre cei 10% crestini si restul de 90% musulmani samd. Baiatul era profesor de lb. engleza si ne povestea cat de greu i-a fost dupa absolvire, cand salariul lui de nimic (undeva la 18 dolari/luna) nu-i acoperea nici macar transportul pana in localitatea unde fusese repartizat (25 dolari/ luna), cat de importante sunt joburile celor din Sharm el Sheikh, veniti de prin toate colturile Egiptului si care sustin familii intregi de muritori de foame (de aici si modul impecabil in care isi fac treaba, pt a nu fi reclamati de turisti ca sa-si pierda joburile) si cat de importante ar fi resturile de mancare care raman de la masa occidentalilor veniti in vacanta, care ar putea hrani comunitati intregi de egipteni.

Sincera sa fiu, momentan atat imi aduc aminte din conversatia noastra, in schimb nu voi uita niciodata gestul egipteanului nostru care, nu numai ca s-a tinut de cuvand si mi-a adus a doua zi inelul pe care il cumparasem, micsorat dupa forma degetului meu, ci si niste iconite de la Biserica Ortodoxa, pe spatele carora scrisese cu caracterele lor numele tuturor membrilor familie noastre si anafura (painica) de la Sf. Liturghie, fara a-i cere noi asta sau a cere ceva la schimb!
Un suflet mare, cu credinta multa si dorinta de a-si depasi conditia, oricat de greu i-ar fi (isi exprimase dorinta de a-si deschide candva o afacere proprie)!!! :clap:

Acum nu-mi mai ramane decat sa va doresc tuturor sa ajungeti cu bine in destinatiile pe care vi le doriti, unde sa intalniti oameni frumosi si sa explorati locuri pline de farmec!
Avem o singura viata, pe care nu se merita sa o irosim pe lucruri marunte sau care ar putea-o urati, ci careia sa ii aducem un plus de valoare prin experientele noastre de neuitat!!! :wave:
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times

Re: EGIPT - Sharm El Sheikh, Cairo, Peninsula Sinai

Mesaj necititde eugenm » Mar Ian 28, 2014 2:27 pm

Foarte frumoasa relatarea ... Ma bucur cand citesc impresii din calatorii unde protagonistii nu sunt doar simpli "turisti" ci sunt "calatori" ce tin ochii deschisi la ce se "desfasoara" in fata lor !... Deasemena review-ul este unul binevenit in contextul in care Sharm El Sheikh este o destinatie predilecta "scufundacilor" care, deobicei, fac abstratie de lucurile ce ii inconjoara in "zona terestra" !

... :thumbup: :thumbup: ...
eugenm
Fan Thassos
 
Mesaje: 332
Membru din: Mie Ian 15, 2014 8:40 pm
Has thanked: 2265 times
Been thanked: 1585 times

Re: EGIPT - Sharm El Sheikh, Cairo, Peninsula Sinai

Mesaj necititde Alinuta » Mar Ian 28, 2014 3:12 pm

Eugen, trebuie sa recunosc ca daca nu ni se oferea aceasta ocazie, probabil ca nu am fi ajuns prea curand in Egipt (asta ca sa nu zic niciodata ;) )!

Noua ne plac destinatiile mai "sigure" si auzisem prea multe "povesti" legate de subiectul asta...
Cu o seara inainte de plecare, pur si simplu intrasem in panica pt ca nu stiam ce sa imi iau de imbracat.
Auzisem ca europencele pot fi destul de ..."tentante" (iar daca mai esti si blonda e si mai si :lol: ), asa ca nu stiam ce sa imi iau la mine mai lung, mai larg si care sa ma acopere cat mai mult!
Acum ma apuca si rasul cand imi amintesc ce stresata eram...

Recunosc ca pana la urma m-am descurcat desi, chiar daca aveam parul indesat sub o sapca, am fost "abordata" din start, inca de la aeroport. :D
Insa m-am simtit ok mai tarziu, cand am observat ca rusoaicele nu aveau nici-o treaba si umblau prin hotel semi-dezbracate, de le cadeau toate plombele din gura saracilor baieti care faceau curatenie in lobby! :crazy:

Plus ca imi facusem o gasca in grupul respectiv si umblam intotdeauna inconjurata de 5 barbati (dintre care unul cu fffff mare greutate ;) ), asa ca ma simteam protejata oriunde mergeam (la plaja, in bazar, in Cairo samd)!

Nu pot uita dezamagirea de la primul contact cu destinatia, dar nici parerea de rau ca plecam de acolo (de la sfarsitul sejurului)!!! :roll:
Cu fiecare zi care trecea deveneam mai intrigati, mai curiosi, mai fascinati de ceea ce ni se intampla...
Si nici nu aveam cum sa fim altfel!

Din respect pentru traditiile poporului egiptean, eu am considerat ca in exteriorul Resortului este foarte bine sa imi port capul acoperit cu o sapca sau esarfa si sa ma imbrac cu pantaloni lungi si bluze gen ie, fara decolteu.
Doamnelor, sa stiti ca putem fi foarte sexy si frumoase, chiar si imbracate pana-n gat (dar asta am aflat-o abia acolo ;) )!

Conteaza mult starea noastra de spirit, cei de care suntem inconjurati, dar si ceea ce ne dorim de la o vacanta, ca sa ne simtim minunat! :thumbup:
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times

Re: EGIPT - Sharm El Sheikh, Cairo, Peninsula Sinai

Mesaj necititde eugenm » Mar Ian 28, 2014 3:41 pm

Inteleg perfect ce spui !

Acum ceva timp am fost plecat in Libia, in Tripoli, in vedere derularii unui contract (o destinatie uluitoare ... pacat de ce se intampla momentan acolo) ! Tot ce pot spune este ca am ramas teribil de impresionat de cultura musulmana si modul, de multe ori superior celui european, de a privi viata si interactiunea oamenilor in societate ! Cat de frumos vorbeau despre familie despre religie despre viata in general ! Am derulat un contract destul de "marisor" cu doua persoane, o adresa de yahoo si un gentleman agreement si asta a fost in perioada lui Gaddafi ... Pai cate "situatii delicate" am avut dealungul timpului cu englezi, francezi, etc. cu contracte in spate ce cantareau mai greu ca o caramida !
Cat despre religie sfatuiesc pe oricine este interesat sa incerce sa inteleaga ce inseamna cu adevarat, in sensul pur religios, Jihadul ... Acea aspiratie a omului pentru canalizarea sinelui in stapanirea maleficului, a raului interior !... Dar asta este o discutie pentru alta data !

Imi aduc aminte ca am calatorit la un moment dat cu un sofer libian, o persoana de o calitate umana deosebita care incerca sa imi explice cat este de dificil pentru el, chiar jenant, sa vada o femeie aproape dezbracata ... Il inhiba si il indeparteaza, el ca barbat are nevoie de "intuitie" de "puterea gandului" sau a imaginatiei pentru a banui ce se afla sub hainele unei femei, sub voalul (hijab-ul) acesteia ...
eugenm
Fan Thassos
 
Mesaje: 332
Membru din: Mie Ian 15, 2014 8:40 pm
Has thanked: 2265 times
Been thanked: 1585 times

Re: EGIPT - Sharm El Sheikh, Cairo, Peninsula Sinai

Mesaj necititde teo » Mar Ian 28, 2014 4:09 pm

Pentru mine Egiptul a fost o experienta unica. Unica si la plus(ca a fost doar unul :P ) si la minusuri! :D
La minusuri:
-cersetoria dusa la maxim(te hartuiau efectiv) de la cei mai mici angajati pana la ofiterii din politia turistica
-micile inselatorii urmate cateodata de adevarate scandaluri(chiar cu scuipaturi :P ) atunci cand nu puneai botul la ele
-atitudinea macho a egiptenilor(atentie! doar daca femeia era insotita de barbat. daca o lasai singura nu se uitau la ea :D )
-mizeria crunta de pe strazi(gizas, ce soc am avut in parcarea aeroportului)
-faimoasa autostrada a Marii Rosii cu gropi de gunoi intre sensuri(btw, pe autostrada sunt doua curbe aproape la 90 de grade :D )
-stilul de condus al soferilor egipteni
-birocratia excesiva din aeroport:un politist iti lipeste viza in pasaport, treci la urmatorul ghiseu unde altul ti-o verifica si-ti pune stampila de intrare dupa care te duci la un politist turistic(care sta pe-n fel de tron, ca un pasa) care-ti verifica pasaportul,viza si stampila, iar daca esti femeie-blonda-pieptoasa face misto de tine intr-un mod gretos :thumbdown: )
- si-ar mai fi o gramada... :D
La plus: MAREA! :thumbup:
...
Avatar utilizator
teo
Consilier
 
Mesaje: 3585
Membru din: Mar Ian 07, 2014 5:15 pm
Localitate: Sibiu
Has thanked: 6962 times
Been thanked: 10029 times

Re: EGIPT - Sharm El Sheikh, Cairo, Peninsula Sinai

Mesaj necititde Alinuta » Mar Ian 28, 2014 4:16 pm

Inseamna ca e diferenta MARE DE TOT intre partea asiatica a Egiptului si cea africana!!! :o

Noi, din fericire, nu am dat peste nici-unul din evenimentele neplacute de care vorbesti tu....
La cat sunt de "preventiva" (ca sa nu zic sperioasa), cred ca nici nu mai ieseam din hotel :lol: daca mi se intampla macar un lucru din cele care vi s-au intamplat voua!
Avatar utilizator
Alinuta
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1216
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:03 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 5456 times
Been thanked: 3982 times


Înapoi la Calatorii pe alte continente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori


cron