Pagina 1 din 1

Saalbach Hinterglemm Leogang

Mesaj necititScris: Joi Ian 29, 2015 10:22 pm
de April
Saalbach - Hinterglemm - Leogand - Saaefelden / Ski Circus, zona cu cea mai mare suprafata de schi conectata (peste 200 km), din Austria, destinatia ideala pentru o vacanta la schi, la cca 15-20 km de Zell am See - Kaprun.
Schi la maxim, fara limite. Partii domoale pentru incepatori si “negre” pentru profesionisti, fun parks, schi fond si piste de concurs campionat mondial - Ski Circus le are pe toate.
Fara sa te urci in masina sau alte mijloace de transport (cu exceptia celui pe cablu), Saalbach - Hinterglemm - Leogang este cu adevarat un paradis al schiorilor profesionisti sau incepatori.

Asa se recomanda zona, iar pe mine m-au convins, asa ca in februarie 2012, am fost la schi, 14 zile.

Am ales zona si pentru ca era cursa directa TAROM la Salzburg, sub 200 euro/pers., avem echipament si ne este greu trambalatul din mai multe zboruri, plus autocar spre Ischgl.
Si asa, din aeroportul Salzburg am luat un microbuz pentru cei 90km. Asa am facut si in anul precedent pentru Flachau si a fost ok.
Pentru microbuz, faci rezervarea pe internet, am corespondat si am convenit sa platim la fata locului, ne-au grupat cam 8 persoane care am ajuns in aeroport in interval de cca. 1 h si ne-au distribuit pe fiecare la hotel/vila.

Re: Saalbach Hinterglemm Leogang

Mesaj necititScris: Joi Ian 29, 2015 10:26 pm
de April
Pentru cazare, am ales intre Saalbach si Hinterglemm. Oferte bune ca pret am gasit cam in afara celor 2 sate sau in Vordenglemm.
Cum nu aveam masina, am preferat cazare - un apartament selfcatering, cu bucatarie, nu hotel BB, HB sau AI, intr-o localitate cu ceva restaurante si un SPAR sau similar pentru aprovizionare.
Am cerut pe net oficiului local de turism harti si brosuri, au venit prin posta cam in 10 zile.
Sfat: Specificati din cererea de oferta o limita superioara de pret!
La prima runda (Obertauern), am cerut ce am cerut si n-am dat o limita; m-am trezit cu oferte de la hoteluri 2-3 mese/zi, mai toate peste 120 euro/zi/ persoana.

La a doua incercare (Saalbach - Hinterglemm), am cerut sub 70 euro/zi appt. pentru 2 persoane si am primit oferte de la 50 Euro/camera si de la 70 Euro/apartament cu 1-2 camere (un dormitor si un living - bucatarie) + local tax € 1,115 per day and adult si final cleaning. Avans 150 E, restul la sosire. Internet.

In final, am ales cazarea la Haus Wimmer, intre Saalbach si Hinterglemm, 96 Euro/zi, appt. 45 m2, living/bucatarie + doua dormitoare (unul micut, de o persoana si unul de 2 persoane), 3 persoane, in varf de sezon. Skibusul are statie la 25-50 m, noi suntem mai greoi la carat echipamentul si am preferat variata cu skibus fata de mers cateva sute de metri pe jos.

Re: Saalbach Hinterglemm Leogang

Mesaj necititScris: Joi Ian 29, 2015 10:35 pm
de April
Transfer aeroport - vila si retur 86 km x2 (cu microbuz la dus, cu autocar la intors, regim taxi): 222 E pt. 3 persoane, inclusiv 3 echipamente ski.
Ski pass 13 zile 342 E/pers. In skipass este inclus skibus-ul. Daca ai skiurile cu tine nu te intreaba soferul de bilet, dar daca esti fara, iti cere sa vada cardul sau platesti bilet. Garantia la skipass este de 2 euro, returnabila. Oricum, pastrezi chitanta cu care achiti skipass-ul, in caz ca, desi ai skiuri, iti cere soferul cardul, pe care nu-l mai ai, ca l-ai predat, contra garantiei, cum am facut noi in ultima zi; sau poti preda cardul la statia de teleski din parcare (dar verificati orarul).

Alt fel de ski. Nu dat pe partii, ci haladuit pe munti, dintr-un munte in altul, soare, zapada (3 m!), 200 km de partii interconectate, te suiai dimineata dintr-un sat si coborai/urcai .....de n ori pe partii cu instalatii de ski (incalzite!) mereu altele, iar pe dupamasa coborai la trei sate distanta. Skibus inclus in ski pas.
Facut filmulete skimovie in Funpark-ul BMW, seara vedeam pe net kilometrajul si graficul de urcari/coborari (pe baza numarului de skipass, pe net; se puteau tipari graficele la instalatiile de cablu).

Re: Saalbach Hinterglemm Leogang

Mesaj necititScris: Joi Ian 29, 2015 10:49 pm
de April
Da, am prins zapada de 2-3m, ningea noaptea, dis de dimineata curatau soseaua la negru, iar pe stradutele laterale veneau utilaje micute; si gazdoiul avea o masinuta si a chemat si o masina cu un telescop sa dea zapada de pe casa. Nici un breaking news, si-au facut treaba.

Re: Saalbach Hinterglemm Leogang

Mesaj necititScris: Joi Ian 29, 2015 10:55 pm
de April
Schnitzel, kartoffelsalat, Jagermeister, weissbier...

Re: Saalbach Hinterglemm Leogang

Mesaj necititScris: Joi Ian 29, 2015 10:59 pm
de April
apfel strudel cu sos cald de vanilie, Kaiserschmarren,

Re: Saalbach Hinterglemm Leogang

Mesaj necititScris: Joi Ian 29, 2015 11:25 pm
de April
Zeci de km de pârtii interconectate, zero cozi, telescaune încălzite

Re: Saalbach Hinterglemm Leogang

Mesaj necititScris: Joi Ian 29, 2015 11:55 pm
de April
Sătucul Saalbach

Re: Saalbach Hinterglemm Leogang

Mesaj necititScris: Vin Ian 30, 2015 12:10 am
de April
Satucul Hinterglemm si promenada (pietonala, paralela cu șoseaua, la cca. 20 m) dintre Saalbach si Hinterglemm de 4km