Mavroudis Olive Oil
Frații Mavroudis dețin și operează o foarte bine cunoscută și, probabil, cea mai mare moară de extracție a uleiului de măsline, care deservește o zonă mare din Corfu, Grecia.
Frații Mavroudis au înființat această moară modernă de măsline în 1992, fiind primii care au folosit procesul de extracție la rece. Aici procesează măslinele familiilor pe care le culeg din cei 2000 de măslini ai lor, precum și măsline de la alte 800 de familii locale și fermieri profesioniști.
Uleiul de măsline extravirgin de cea mai bună calitate este ales manual pentru îmbuteliere.
Uleiul de măsline extravirgin este o sursă fantastică de antioxidanți și grăsimi sănătoase. Este compus în principal din grăsimi mononesaturate (aproximativ 73%), o grăsime sănătoasă pentru inimă.
Livadă de măslini
Familia Mavroudis este mândria deținătoare a 2000 de măslini care prosperă în numeroase plantații de măslini, o mare parte fiind din Lianolia kerkira dintre care unii au până la 700 de ani! un soi originar din Corfu și din regiunea Mării Ionice. În condiții și îngrijire adecvate, produce un ulei de măsline extravirgin de calitate excepțională, de obicei bogat în polifenoli benefici.
Alte soiuri care aparțin familiei includ Koroneiki, care au fost plantate mai recent, și produc un ulei de măsline cu o culoare verde intens, o aromă fructată și delicată și se caracterizează printr-o aromă foarte puternică, bogată în substanțe organoleptice prețioase și vitamine. și aciditate scăzută
Metoda de recoltare a măslinelor
Există două moduri principale de a recolta măsline pentru ulei, recoltarea manuală și recoltarea la mașină. Nicio metodă de recoltare nu este mai bună decât cealaltă, calitatea măslinei este determinată în cele din urmă de modul în care este executat procesul.
Cheia pentru obținerea uleiului de măsline de înaltă calitate începe din cunoașterea momentului potrivit pentru a recolta măslinele. Maturarea măslinelor în momentul recoltării determină în cele din urmă felul în care va gusta uleiul de măsline, măslinele mai verzi produc în general un ulei extravirgin de calitate superioară, cu o aromă intensă de iarbă.
Începem recoltarea în ultimele săptămâni ale lunii octombrie, recoltăm manual măslinele familiilor noastre folosind greble vibrante care scutură ușor fructele pe plase ușor ridicate deasupra solului, astfel încât atunci când cad să nu fie învinețite. Această metodă are sens pentru o mulțime de fermierii din jur care folosesc și moara noastră. Fiecare lot va fi transportat la moara familiei și va fi presat în 24 de ore.
Uleiul de măsline extravirgin este cea mai înaltă calitate a uleiului de măsline. Este un ulei de măsline natural care are o aciditate liberă, exprimată ca acid oleic liber, de cel mult 0,8 grame la 100 de grame, și fără defecte senzoriale. Ca urmare a calității sale înalte și a prelucrării minime, EVOO (ulei de măsline extra virgin) este bogat în antioxidanți naturali, vitamina E și fitosteroli din fructele de măsline și nu conține grăsimi trans artificiale care pot fi produse în timpul rafinării.
EVOO se face pur și simplu prin zdrobirea măslinelor și extragerea sucului. Este pur și simplu sucul de măsline proaspete și sănătoase, care conțin nutrienți care promovează sănătatea pentru care uleiul de măsline este renumit.
Uleiuri de măsline gourmet
Familia Mavroudis este foarte mândră să-și prezinte uleiurile de măsline Gourmet premiate. Rețeta secretă pentru fiecare ulei Gourmet a fost explorată și formulată cu atenție folosind numai cele mai proaspete produse locale și măsline verzi de înaltă calitate. Acestea sunt uleiurile uimitor de delicioase, rezultate:
Ulei de masline cu portocale
Ulei de masline cu lamaie
Ulei de masline cu usturoi
ulei de masline cu busuioc
Ulei de masline cu rozmarin
Ulei de masline cu menta
Localizare: https://www.google.com/maps/place/39%C2 ... 19.9143006
Vraganiotika, Corfu
Facebook: https://www.facebook.com/mavroudisoliveoil
Website: https://oliveoilcorfu.gr/
Instagram: https://www.instagram.com/mavroudis_olive_oil/
Email: mavroudiolivepress@gmail.com
Tel: +30 2661076759