Am ales o excursie cu vaporasul, 20 euro, tur la jumatate de insula, opriri in: Patitiri(capitala) cu optiune de a vizita Old Village, plaja de la Agios Petros si satul si plaja Steni Vala, cu promisiunea ca vom vedea delfinii(citez "Capitanul are metode de a atrage delfinii"

Promisiunea cu delfinii nu s-a materializat nici macar prin intentie dar focile de Alonissos le-am vazut. Multe, dragute si pufoase. Ca erau din plus la toate tarabele din Alonissos

Alonissos mult mai salbatica, cu o gramada de insule, insulite si stanci care o compun(vreo 24 parca ne-a zis capitanul vasului), cu putine plaje amenajate dar cu multe la care se ajunge doar de pe mare. Mare parte din insula are un teren stancos de culoare rosie si foarte multe grote sapate de mare in stanci. La taverne sunt cautate in principal felurile de mancare cu ton de Alonissos, care are o carne foarte alba si care e destul de scump. De exemplu o conserva normala(la borcan) cu ton de Alonissos o gaseai in super market la 9 euro si ceva.
DSC00790.JPGDSC00784.JPGDSC00845.JPGDSC00848.JPGDSC00849.JPGRIMG0216.JPG
Patitiri nu are nimic spectaculos, tipicul port de insula, plin de taverne, mai traditionale sau mai fitoase si-o gramada de vile si hoteluri pe margine.
RIMG0245.JPGRIMG0244.JPGRIMG0243.JPGDSC00794.JPGDSC00792.JPG
La Old Village se ajunge in 10 minute cu autobuzele puse la dispozitie de organizatori(4 euro dus-intors). Satul e superb si desi diferit fata de Chora Skopelosului era mult mai frumos. Strazile nu erau atat de stramte ca in Chora, urcusul era mai lin si la fiecare pas dadeai de tot felul de mini-piatete cu capele si terase. Intr-una dintre piatete aveau si-un magar(sincer parea catar, dar nu ma pricep

DSC00827.JPGDSC00822.JPGDSC00824.JPGDSC00812.JPGDSC00811.JPGRIMG0232.JPG
La o terasa putin mai incolo era si un cioban, cu brau, cizme lungi de piele, un fel de bandana neagra pe frunte, mustacios, nebarbierit, cu o privire fioroasa, puteai jura ca a coborat dintr-o fotografie veche greaca. Statea omul si bea un Ouzo. Am vrut sa-i fac o fotografie dar mi s-a parut ca se uita prea fioros la mine si-am zis sa nu intind coarda

La intoarcere ne-am oprit la o terasa dintr-un parculet aflat la intrarea in sat, in zona de unde trebuia sa luam autobuzul. Acolo jaf curat. 6 euro un Mythos

RIMG0230.JPGRIMG0237.JPGRIMG0235.JPGRIMG0228.JPGDSC00829.JPGRIMG0220.JPG
Urmatoarea oprire a fost la Leftos Yialos, intr-un golf frumusel. Plaja cu pietre, erau sezlonguri contra cost, cateva beach bar-uri si-un restaurant. Acolo am vazut cele mai mici preturi la cockteil-uri: 4 euro.
DSC00854.JPGRIMG0251.JPGDSC00851.JPGDSC00859.JPGRIMG0256.JPG
Ultima oprire a fost la Steni Vala, un satuc-port exact pe gustul meu. Mic, cu taverne pe chei, parea desprins din Mediterraneo, mai ca ziceai ca esti in Kastelorizo nu in Alonissos. De pe chei ajungeai la plaja aflata in spatele satului(mai exista si un alt drum, ceva mai lung), mergand pe o poteca prin .... curtile a doua case

Plaja din Steni Vala destul de lunga(continua si intr-un mic golf alaturat), cu pietris, avea sezlonguri si umbrele dar n-am vazut niciun beach bar sau taverna in apropiere. Exista un centru de inchirieri caiace, placi de windsurf si probabil cei de acolo administrau plaja.
RIMG0288.JPGRIMG0271.JPGRIMG0266.JPGRIMG0280.JPGRIMG0286.JPGRIMG0288.JPGRIMG0284.JPGRIMG0285.JPGRIMG0261.JPGRIMG0282.JPG
(corectat)