Pagina 1 din 1

Racos, ziua pietrei

Mesaj necititScris: Sâm Aug 04, 2018 7:52 pm
de claz
De dimineata, ma inoportuneaza jumatatea mea mai turista, spunandu-mi ca la Racos e ziua pietrei. La multi ani, ce sa-i zic... E editia a doua! mi sa destainuie cu miros de praf de calatorie. OK, hai sa "go!"
Vreo 80km de acasa pana acolo. Tot drumul am avut parte de peisaje superbe, prin Padurea Bogatii.
Drumul foarte bun, se mergea bine desi traficul era destul de intens.
In Racos se tinea intr-adevar ziua pietrei (2nd edition) https://www.facebook.com/events/1771897219546306/
Ce ne-a surprins in mod deosebit, au fost cateva grupuri de copii imbracati in costume nationale, care salutau fiecare trecator sau masina prin reverente ale fetelor si scoaretea clopului si inclinare a baietilor. Impresionant!
Intr-un castel/cetate in care se renova la greu cu materiale autohtone (caramida, BCA, etc), desi in zona sunt mai multe cariere de piatra, se tinea un fel de sarbatoare a pietrei. Intr-un colt vorbea la microfon un dom' profesor care ne povestea usor agramat despre pietre, daci, cetati, fibule, toate aromate cu parfum de arhaism, regionalism, neologism si trascau chinuit de doua ori la cazan.
Am participat cu mostenitoarea la un atelier de creatie in care vedetele au fost vulcanii. Dupa ce s-a mazgalit complet, am decis sa o luam la pas sa vizitam vulcanul si Lacul de Smarald.
Am urcat cu masina pana la un punct, dupa care am parcat si am pornit pe jos. La scurt timp dupa aceea am cuplat si 4x4 personal (am regretat brusc ca mi-am taiat unghiile la maini si picioare, caci mi-ar fi conferit o aderenta superioara). Am vazut caldera vulcanului, peretii de o culoare superba. Pe urma am coborat in zona in care se organiza concertul. Incepand cu ora 17 Opera din Brasov si-a mutat scena in caldera vulcanului, probabil ca acum, la ora aceasta, canta doamna cea grasa un epilog.
Ne-am intors si am continuat pe o alta ramificatie catre lacul de smarald. Peisaje superbe, stanci care marginesc lacul, apa de o culoare care concureaza cel putin cu Marble Beach!
La intoarcere am oprit la
http://www.forumthassos.ro/viewtopic.php?f=46&t=220&p=72840#p72840
si am mancat
http://www.forumthassos.ro/viewtopic.php?f=46&t=88&start=3945#p72838
Recomand Racosul salbatic, neatins de ideea de constructie a unor noi ruine.
Sunt multe referinnte pe net, sunt locuri superbe in zona. Haideti sa le vedem impreuna. Nu m-am documentat bine, dar e o locatie care se califica pentru intalnirea de toamna!

Re: Racos, ziua pietrei

Mesaj necititScris: Dum Aug 05, 2018 2:21 pm
de pozeDECAT
Au mai pus ceva ordine in castelul ala ca tare jalnic era ...

Re: Racos, ziua pietrei

Mesaj necititScris: Dum Aug 05, 2018 9:43 pm
de claz
Cand am mers la lac, as fi zis ca sunt in Thassos. Numai ca nu se auzea asa de multa vorba in romaneste, ci in ungureste.

Re: Racos, ziua pietrei

Mesaj necititScris: Dum Aug 05, 2018 10:34 pm
de Maria
claz scrie:Haideti sa le vedem impreuna. Nu m-am documentat bine, dar e o locatie care se califica pentru intalnirea de toamna!


Partikip!

Trimis de pe al meu HTC One folosind Tapatalk

Re: Racos, ziua pietrei

Mesaj necititScris: Mie Aug 08, 2018 9:32 am
de Ade
Maria scrie:
claz scrie:Haideti sa le vedem impreuna. Nu m-am documentat bine, dar e o locatie care se califica pentru intalnirea de toamna!


Partikip!

Trimis de pe al meu HTC One folosind Tapatalk

si noi :thumbup:

Re: Racos, ziua pietrei

Mesaj necititScris: Mie Aug 08, 2018 3:20 pm
de claz
OK, incercam sa ajungem iar in zona peste doua saptamani si sa cautam ceva pensiuni. Facem poze, cerem preturi si disponibilitati, dupa care votam.

Re: Racos, ziua pietrei

Mesaj necititScris: Joi Aug 09, 2018 11:28 am
de damblagiu
claz scrie:OK, incercam sa ajungem iar in zona peste doua saptamani si sa cautam ceva pensiuni. Facem poze, cerem preturi si disponibilitati, dupa care votam.
Se va executa si "La Chilia 'n port" sau rămânem numai pe "Muie PSD"?

Trimis folosind Tapatalk