Pagina 6 din 8

Re: Lumea Cafelei

Mesaj necititScris: Mar Sep 29, 2015 6:52 am
de April
29 septembrie- ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CAFELEI

Re: Lumea Cafelei

Mesaj necititScris: Mar Noi 24, 2015 9:23 pm
de dflc03
Nu sunt eu un expert in materie, dar consider ca un espresso la Kafea in Brasov face toti banii. Ma rog, chiar mai mult decat toti banii (pretul e derizoriu - 3 lei). :thumbup:

2015 Brasov Kafea.jpg

Re: Lumea Cafelei

Mesaj necititScris: Vin Iul 22, 2016 7:35 am
de HHR
Dimineata, devreme, este cea mai fascinanta parte a zilei. Ma scol proaspat, odihnit si incerc o senzatie de imensa singuratate, sunt singurul om de pe planeta. E racoare, soarele de abia apare la linia orizontului sau undeva decupat intre siluetele a doua cladiri ce`si pierd identitatea in suvoiul de fotoni. Obligatoriu ies din casa sa ma bucur de imbratisarea zorilor si o iau la pas, aiurea, pe strazile inghesuite ale batranului Potos. Realizez ca nu sunt singur. Siluete discrete isi fac de treaba pe la magazinele inghesuite, deschid obloane, stropesc trotuarul, intind tarabe, aranjeaza produse. Mai jos, la ceva minimarket pe care sta cocotata o pensiune, vidanja suge de zor fetidul fosei septice. Unul mai bine facut se chinuie sa scoata prelata de pe un tarc cu doua tone de pepeni. O fractiune de secunda ma gandesc ca sunt de Dabuleni. De fapt, toti pepenii de pe mapamond sunt de Dabuleni. La patiserie gasesc doua suflete (unul tanar si unul bunica primului) punandu-si sorturile. Iau un expresso la pachet si ma preling pe o straduta pana pe malul marii. In colt, o tipa grasuta aranjeaza déjà chinezariile traditional grecesti pe un raft. La taverne forfota e mare. Irene cu Otilia, Poseidon cu Robert. Ridic mana discret in semn de salut. Imi raspund zambind si se intreaba, cine dreaqu e asta. Oricum, cunosc regula: salutul e facultativ si raspunsul obligatoriu. E si tipul ala de la care am invatat ca biban de mare se spune lavrakis. Ala ma stie, imi zice direct kalimera. Raspund si eu ceva neinteligibil dar cu zambetul pe buze, asa ca, per ansamblu, poate fi interpretat ca raspuns la salut. Se aduce peste, caracatita, rosii, castraveti. Cine naiba spunea ca grecii nu muncesc ? Unii sunt parca semizei, cu barba si muschi bine inghesuti sub tricourile deschise la culoare. Apuca navetele, le pun pe umar si merg hotarati in laboratoarele tavernelor. Incerc un sentiment de Sandra Brown si, rusinat, ma indrept spre cheu. Aia cu excursiile si scufundarile isi aranjeaza mesele cu pliante, afisele cu oferte si tarife. Le scot din burtile ambarcatiunilor si le aduc pana pe mal pe un podet de lemn. Mie mi se pare fantastic, pentru ei este rutina. Ei sunt sezonieri, eu sunt pasager. Ma indepartez umpic de ghena si trag tare un aerosol cu iz de peste putred si pizza sleita. Ma opresc in capatul cheului si incerc sa imi induc niste teme de reflectie existentiale: ce e viata (?), ce e omul (?), ce gust are fericirea (?). Iau o gura de cafea, ma frig zdravan la limba si ma pis pe ele de existentialisme. Iau imediat o gura de apa plata si revin la teme mai pamantene: o sa ma usture limba tuata ziua, doua zile n`am sa simt gustul caracatitei, rosia din salata greceasca o sa ma irite si mai tare. Oricum, e bine ca n`am patit ceva mai rau. Bine ca n`am facut conjunctivita sau diaree. Cu limba ma descurc. Cu conjunctivita ce naiba faceam, stateam in camera si imi puneam picaturi juma` de concediu. De diaree ce sa mai zic, promenade pe distante scurte cu sulul de hartie igienica infipt in fund. Basca ca trebuia sa halesc orez si sa beau ceai de menta. Ma duc la farmacie sa cumpar niste glicerina boraxata. Farmacista nu stie alte limbi decat elena. E sensiblu, ca la Braila. Incerc sa`i explic prin gesturi. Bag un deget in gura si fac cateva miscari pentru a sugera frecarea limbii. Tipa intelege altceva si pare suparata, fuarte suparata. Cheama pe cineva din spate. Plec inainte sa para acel cineva. Dracu m`a pus sa nu invat greaca. Iau un borcanel de miere si incerc cu miere. Ma ustura mai tare. Brusc, fac cateva conexiuni si hotarasc sa ma intorc in camera si sa`mi pulverizez niste spray de arsuri solare pe limba.
Intru incet sa nu ma simta apartinatorii. In papornita nevestei gasesc obiectul. Deschid gura si dau apas pe buton. Apartinatuarea ma vede si spune: Esti ciudat !

Re: Lumea Cafelei

Mesaj necititScris: Dum Ian 20, 2019 8:48 am
de iuliangrecu
Poftă bună la cafea!
Oare să vină primăvara? La noi, (între blocurile gri), cîntă guguștiucii într-o veselie!

Re: Lumea Cafelei

Mesaj necititScris: Lun Ian 21, 2019 4:16 pm
de pozeDECAT
Depinde ce canta intre blocuri sau dupa blocuri ... ( https://www.youtube.com/watch?v=B_VPC3kAI5E )

Re: Lumea Cafelei

Mesaj necititScris: Dum Noi 24, 2019 11:15 am
de April
De ani buni, beau cafea Dallmayr Prodomo, preparata la filtru. Pretul este cam 23 - 30 lei / 500g.
Descrierea "oficiala":
Cafeaua Dallmayr este o cafea populară în Germania de câteva decenii. Are un procedeu special de rafinare prin care îi sunt evidențiate aromele. Metoda de prăjire favorizează conservarea întregii arome și conferă un gust puternic, aspru, teutonic. O cafea ce te ajută să birui ziua ce îți stă înainte. Garantat din 100% Cafea Arabica.
dallmayr-prodomo-500-g.jpg
De ceva timp, mi se pare usor acrisoara :shock: Ori cafeaua s-a schimbat, ori papilele :silent:
Ce variante de cafea imi recomandati sa testez?

Re: Lumea Cafelei

Mesaj necititScris: Dum Noi 24, 2019 11:27 am
de damblagiu
Cafeauaua la filtru nu e cafea, indiferent de ingrediente.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

Re: Lumea Cafelei

Mesaj necititScris: Dum Noi 24, 2019 1:13 pm
de teo
April scrie:De ceva timp, mi se pare usor acrisoara :shock:

Să fi prins un lot vechi? Gustul acru devine tot mai pronunțat atunci când cafeaua este mai veche.

April scrie:Ce variante de cafea imi recomandati sa testez?

Zic să treci pe espresso, e mult mai sănătos :angel:

Re: Lumea Cafelei

Mesaj necititScris: Dum Noi 24, 2019 1:36 pm
de April
Ritualul este sa trag de 3/4 cana cam pana la ora 12.
Cum sa fac cantitatea, daca trec la espresso?! Diluez pur si simplu?!

Re: Lumea Cafelei

Mesaj necititScris: Dum Noi 24, 2019 2:36 pm
de teo
April scrie:Ritualul este sa trag de 3/4 cana cam pana la ora 12.
Cum sa fac cantitatea, daca trec la espresso?! Diluez pur si simplu?!


:lol:
îți schimbi obiceiul :P

Re: Lumea Cafelei

Mesaj necititScris: Lun Noi 25, 2019 5:15 pm
de Tabby
April scrie:De ani buni, beau cafea Dallmayr Prodomo, preparata la filtru. Pretul este cam 23 - 30 lei / 500g.

dallmayr-prodomo-500-g.jpg
De ceva timp, mi se pare usor acrisoara :shock: Ori cafeaua s-a schimbat, ori papilele :silent:
Ce variante de cafea imi recomandati sa testez?


Am incercat si eu acum mai multi ani Dallmayr si de la inceput mi s-a parut acrisoara la gust ,iar cafeaua la filtru desi se spunea ca e mai buna pentru stomac mie nu imi mai place.
Beau in general 2 cafele espresso /zi , fara lapte , fara zahar si prefer sa il prepar eu din cafea boabe italiana proaspat rasnita.
In vacanta si mai ales vara beau "Frappe" cu /fara o cupa de inghetata :crazy: Printre multe alte cumparaturi din Grecia ma intorc obligatoriu cu o cutie de cafea speciala pentru frappe care sa imi aline dorul pana ajung iar acolo . Mi-am luat si un aparat mixer frappe tot de la ei . :D
In concluzie si eu iti recomand un espresso bun !

Re: Lumea Cafelei

Mesaj necititScris: Lun Noi 25, 2019 5:58 pm
de teo
April scrie:De ani buni, beau cafea Dallmayr Prodomo, preparata la filtru.


Am văzut pe emag că sunt mai multe variante de Dallmayr: Classic, Prodomo Naturmild, Neiva, Ethiopia, Ethiopia Crown.
Poate găsești o variantă...
p.s.: Movenpick ai încercat? Cineva mi-o lăuda.

Re: Lumea Cafelei

Mesaj necititScris: Lun Noi 25, 2019 6:06 pm
de iuliangrecu
April scrie:Ritualul este sa trag de 3/4 cana cam pana la ora 12.
Cum sa fac cantitatea, daca trec la espresso?! Diluez pur si simplu?!
Faci 2 expresso

Re: Lumea Cafelei

Mesaj necititScris: Mar Noi 26, 2019 7:05 pm
de damblagiu
Tabby scrie:Beau in general 2 cafele espresso /zi , fara lapte , fara zahar si prefer sa il prepar eu din cafea boabe italiana proaspat rasnita.

M2 idem.
Dacă pui zahar si mai ales lapte in espresso il pângăresti.
Din ce gasesc pe piață prefer cafeaua boabe espresso pachet roșu.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

Re: Lumea Cafelei

Mesaj necititScris: Mar Noi 26, 2019 7:31 pm
de Tabby
damblagiu scrie:
Tabby scrie:Beau in general 2 cafele espresso /zi , fara lapte , fara zahar si prefer sa il prepar eu din cafea boabe italiana proaspat rasnita.


M2 idem.
.... prefer cafeaua boabe espresso pachet roșu


Mai exact ,marca/poza :D ?!?