UBER VERSUS TAXI

Dispozitive mobile, bancuri, sport, animale de companie, shopping, etc.

UBER VERSUS TAXI

Mesaj necititde gabriel » Sâm Iul 02, 2016 7:11 pm

Aplicaţia Uber a ajuns la Bucureşti (februarie 2015) şi a lansat serviciul UberX, prin care şoferii pot să-şi folosească maşina pentru a duce alţi pasageri, contra unei sume de bani. Spaima taximetriştilor a atras numeroase dileme şi întrebări în prima zi...

Astfel Uber a prins popularitate rapid în România, după ce a fost lansat. Clienţii au apreciat faptul că şoferii erau foarte amabili şi maşinile erau curate. De asemenea, pe distanţe scurte sau atunci când nu este trafic greu, Uber era chiar mai ieftin.
Avatar utilizator
gabriel
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1884
Membru din: Vin Ian 24, 2014 12:10 am
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9708 times
Been thanked: 4241 times

Re: UBER VERSUS TAXI

Mesaj necititde gabriel » Sâm Iul 02, 2016 7:34 pm

HAI SA VEDEM CATEVA INFORMATII DESPRE UBER:

Cum plăteşti la Uber?
Înainte de a îţi face cont la aplicaţia Uber, pentru a merge cu UberX, ţi se cere numărul cardului. Aplicaţia are opţiunea de scanare card, dar ea funcţionează doar pentru cardurile de tip american, care nu au nevoie de PIN, ci doar de numărul contului. Aşadar, îţi pui contul în aplicaţie şi la finalul cursei ţi se vor scoate din cont banii aferenţi, calculaţi de aplicaţie în timp real.

De ce trebuie să îţi dai numărul cardului?
Multă lume s-a arătat surprinsă de faptul că aplicaţia, înainte de orice, îţi cere numărul cardului. Dar ea funcţionează pe un sistem de plată intern, care elimină orice interacţiune între şofer şi pasager. Practic, totul se bazează pe rapiditate.

Cum calculează aplicaţia distanţele? În interiorul ei este softul Google Maps. Aplicaţia calculează distanţa ideală şi ghidează şoferul pe traseu. Evident, acesta se poate abate de la drum, dacă acesta nu indică bine sau dacă şoferul ştie o variantă care este mai rapidă.
In ultima vreme soferii folosesc WAZE si este zic ei recomandat de managementul din Bucuresti.

De ce aplicaţia are un preţ pe minut?
Taximetriştii au un preţ pe staţionare. De exemplu, dacă stau o oră, veţi plăti 14 lei. Astfel, şi Uber are un preţ pe staţionare şi pe minutele trecute. Practic, e un bonus faţă de taxiurile normale care se adaugă la finalul cursei, atunci când primeşti şi chitanţa pe mail şi în aplicaţie. Din acest motiv, e important şi cât petreci pe drum. Dacă faci cinci minute, se adaugă un pic mai mult de un leu.

Cum se calculează preţul?
După cum spuneam mai sus, preţul e o combinaţie între trei factori. Există un tarif de pornire de 1,39 de lei, 1,39 de lei pe kilometri şi tariful de 0,23 lei pentru fiecare minut care se scurge. De asemenea, aplicaţia nu acceptă comenzile mai mici de 6 lei, pentru că acesta este preţul unei comenzi anulate, pentru a se evita abuzurile.

E mai riscant decât o cursă cu taxiul?
În principiu, nu. Şoferii sunt selectaţi şi primesc calificative de la alţi utilizatori. Astfel, dacă nu sunteţi mulţumiţi de şofer, îi daţi steluţe de la unul la cinci. În timp, vă veţi da seama care şofer e mai bun şi care are o atitudine nu tocmai bună. Dacă faceţi o plângere directă, prin adresa de contact, şoferul va fi suspendat din aplicaţie şi nu va mai avea voie să o folosească până în momentul când investigaţia se termină. Practic, vă asumaţi aceleaşi riscuri ca şi la taxiuri. Şi pentru maşinile galbene sunt aplicaţii cum ar fi Star Taxi sau Clever Taxi, unde şoferii sunt notaţi de clienţi.

E mai ieftin?
Cel mai probabil va fi acelaşi preţ sau chiar un pic mai scump, din cauza preţului pe minut. Aşadar, aşteptaţi-vă la tarife aproximativ mai mari. De asemenea, dacă Uber vă ghidează prin Google Maps, s-ar putea să găsească un traseu mai rapid, dar mai aglomerat.

Câţi şoferi are Uber în România?
Nu ştim, pentru că firma nu a spus acest lucru.

Cât de rapid găseşti o maşină?
UberX doreşte să reducă timpul de aşteptare până la maximum cinci minute, dar lucrul acesta se va rezolva în timp, odată ce aplicaţia se ocupă. Acum, aşteptaţi-vă la aproximativ 10 minute, iar pe seară nu veţi găsi şofer dacă e foarte târziu.

Cum recunoşti maşina atunci când vine?
Taxiul are indicativ, dar Uber nu are. În aplicaţie sunt imagini cu maşina, culoarea ei şi marca. În plus, pe harta aplicaţiei vedeţi unde este şoferul şi când se apropie de voi.

Ce se întâmplă dacă ţi se închide telefonul în timpul cursei?
Poate vă întrebaţi cum veţi mai plăti. Din acest motiv v-aţi dat numărul cardului la început. Pentru că o cursă se încheie atunci când şoferul apasă pe butonul de final. Aşadar, dacă şoferul are telefonul aprins, atunci cursa se va taxa automat în contul vostru, fără ca aplicaţia să mai fie activă la voi.

Pot să anulez comanda şi să mă înţeleg direct cu şoferul?
Ai putea să faci asta, dar nu e rentabil. Orice comandă înseamnă 6 lei. Dacă anulaţi comanda, 6 lei sunt luaţi din contul vostru. Plus că miza ar fi mică.

Trebuie să las bacşiş?
Nicăieri nu trebuie să laşi bacşiş la taximetrişti. Şoferii Uber primesc 75% din veniturile făcute. Astfel ei nu primesc bacsis.

Ce se întâmplă dacă pierzi conexiunea la internet?
Dacă ai făcut deja comanda, şoferul vine la adresă şi se taxează totul pe aplicaţia sa.

Ce pot face dacă şoferul se poartă urât?
Îi dai un calificativ mic pentru ca şi ceilalţi să vadă. De asemenea, laşi un comentariu în care să spui aceste lucruri.

Ce e sistemul de rating din aplicaţie?
Dai stele de la unu la cinci, iar şoferul îţi dă şi ţie rating. În timp, media va separa şoferii buni de cei răi şi vei şti cu cine să mergi sau nu.

E legal?
Mulţi zic că e ilegal. În unele ţări a fost scos în afara legii. În România, momentan Uber este într-un vid legislativ. Ceea ce fac şoferii maşinilor Uber intră în taximetrie, dar nu poate fi legiferat la fel, pentru că are unele elemente specifice. Aşadar, va fi nevoie de o legislaţie specială probabil pentru Uber. Vom aştepta să vedem. Mai ales că se vor colecta şi taxe de la ei.

De ce a avut Uber probleme în străinătate?
Din mai multe motive. Uber are diverse servicii - UberX, UberPop, Uber Black sau Uber SUV. UberX necesită aprobarea şoferilor, dar serviciul Pop permite ca oricine să conducă o maşină cu aplicaţia Uber. Din acest motiv, la Paris a fost interzis sistemul. În Berlin şi Hamburg s-au interzis toate serviciile, pentru că nemţii au vrut ca maşinile Uber să intre pe legislaţia de taximetrie. Dacă şoferii sunt descoperiţi, riscă amenzi. La nivel global, taximetriştii au protestat pentru că este concurenţă neloială, în timp ce unii clienţi au avut probleme cu şoferii. În Nevada a fost interzis Uber, din cauza infracţiunilor comise de şoferi.

Pot să devin şofer Uber?
Da, dacă ai o maşină în standardele de mai sus, ai 21 de ani minimum şi nu ai cazier.

Cât de profitabil ar fi?
Depinde cât de mult vrei să stai la stradă. Dacă stai ca un taximetrist, adică vreo 10 ore, s-ar putea să faci destui bani pe lună, adică aproximativ 2.000 - 3.000 de lei, care să îţi ofere un venit, dar practic te vei ocupa doar cu Uber. Dacă vrei să-ţi rotunjeşti veniturile sau să mai economiseşti un pic la maşină, poţi să faci din asta o activitate de weekend.

Seamănă cu Black Cab?
Serviciul Black Cab e de fapt închiriere de maşină cu şofer şi se face în prealabil, nu se comandă prin aplicaţie. De asemeanea, tarifele sunt fixe, iar maşinile sunt premium. Aşadar, nu seamănă cu Uber. Black Cab nu e pentru momentele urgente, când ai nevoie de o maşină.

Există tarife fixe?
Nu, dar există estimări. În aplicaţie dai şi destinaţia înainte de a face comanda, aşa că, prin hartă, ţi se face o estimare a costului. Vei şti cât să dai din timp. Cum mă găseşte şoferul? Aplicaţia de pe telefon e conectată la GPS, aşa că tu apari pe hartă.

De ce trebuie să scriu şi destinaţia?
Pentru că vrei să ştii cât te va costa.

Ce alternative mai ieftine am?
Bicicletă, mersul pe jos, metrou, autobuz...
Avatar utilizator
gabriel
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1884
Membru din: Vin Ian 24, 2014 12:10 am
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9708 times
Been thanked: 4241 times

Re: UBER VERSUS TAXI

Mesaj necititde gabriel » Mar Iul 05, 2016 5:03 pm

Astazi am primit un card pentru mine si prietenii mei care vor sa calatoreasca cu UBER in Bucuresti:
Prima cursa gratuita pana la 25 lei...din partea mea :P
* Valabil doar pentru utilizatorii noi...
Calatorie placuta! :D
Pentru a putea vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj trebuie să vă autentificaţi.
Avatar utilizator
gabriel
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1884
Membru din: Vin Ian 24, 2014 12:10 am
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9708 times
Been thanked: 4241 times

Re: UBER VERSUS TAXI

Mesaj necititde iuliangrecu » Mie Sep 28, 2016 3:01 pm

Incepand de astazi, la Uber iti poti programa o cursă cu până la 30 de zile înainte, o chestie misto, parerea mea

https://newsroom.uber.com/romania/programarecurse/
-Esti gay? -Nu. De ce? -Te-am văzut vorbind cu un gay. -Nu sunt nici retardat și totuși vorbesc cu tine
Avatar utilizator
iuliangrecu
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 4137
Membru din: Lun Ian 05, 2015 3:52 pm
Has thanked: 14578 times
Been thanked: 10933 times

Re: UBER VERSUS TAXI

Mesaj necititde April » Dum Noi 27, 2016 12:45 am

COTAR: ANAF a cerut Uber o listă cu toți utilizatorii; un șofer din Capitală a încasat 60.000 lei în 2015
"ANAF a cerut firmei Uber din Olanda lista detaliată cu toți utilizatorii, cu toate cursele operate în 2015, rute, distanțe și încasări. Astfel, încă de ieri (joi — n.r.), 24 noiembrie, ANAF a trimis către birourile de colectare a taxelor locale aceste liste cu persoane și încasări, pentru a se aplica legea. Afacerile care păreau atât de bănoase vor deveni cele mai păguboase activități, dacă ANAF va confisca sumele integral", susțin transportatorii.
http://www.agerpres.ro/economie/2016/11 ... 5-11-03-20
Avatar utilizator
April
Admin
 
Mesaje: 9739
Membru din: Mie Ian 08, 2014 12:42 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 23757 times
Been thanked: 24036 times

Re: UBER VERSUS TAXI

Mesaj necititde gabriel » Joi Dec 22, 2016 8:35 pm

April scrie:COTAR: ANAF a cerut Uber o listă cu toți utilizatorii; un șofer din Capitală a încasat 60.000 lei în 2015
"ANAF a cerut firmei Uber din Olanda lista detaliată cu toți utilizatorii, cu toate cursele operate în 2015, rute, distanțe și încasări. Astfel, încă de ieri (joi — n.r.), 24 noiembrie, ANAF a trimis către birourile de colectare a taxelor locale aceste liste cu persoane și încasări, pentru a se aplica legea. Afacerile care păreau atât de bănoase vor deveni cele mai păguboase activități, dacă ANAF va confisca sumele integral", susțin transportatorii.
http://www.agerpres.ro/economie/2016/11 ... 5-11-03-20

In 2015 nu aveau firme, din 2016 toti si-au facut firme sau pfa-uri


Sent from my iPhone using Tapatalk
Avatar utilizator
gabriel
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1884
Membru din: Vin Ian 24, 2014 12:10 am
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9708 times
Been thanked: 4241 times

Re: UBER VERSUS TAXI

Mesaj necititde HHR » Vin Dec 23, 2016 9:38 am

Offtopique - de abia aştept să ceară anaful lista cu cadrele didactice care fac pregătire la domiciliu.
HHR
Consilier
 
Mesaje: 6313
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 13914 times
Been thanked: 17204 times

Re: UBER VERSUS TAXI

Mesaj necititde April » Sâm Ian 07, 2017 12:00 pm

Ieri, am respectat indemnul cu lasatul masinii in parcare, sa aiba deszapezitorii front de lucru.
Taximetristul mi-a inapoiat 1 leu din cei 2 dati bacsis la o cursa de 6 lei, ca am dat prea mult!? Speed taxi :shock:
Avatar utilizator
April
Admin
 
Mesaje: 9739
Membru din: Mie Ian 08, 2014 12:42 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 23757 times
Been thanked: 24036 times

Re: UBER VERSUS TAXI

Mesaj necititde damblagiu » Sâm Ian 07, 2017 12:12 pm

April scrie:Taximetristul mi-a inapoiat 1 leu din cei 2 dati bacsis la o cursa de 6 lei, ca am dat prea mult!? Speed taxi :shock:


Te-a luat la misto. :D
Ce crezi bre, că englejii ie proști!?
damblagiu
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 7368
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:28 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 11891 times
Been thanked: 16588 times

Re: UBER VERSUS TAXI

Mesaj necititde April » Sâm Ian 07, 2017 12:15 pm

am luat leul :lol:
Avatar utilizator
April
Admin
 
Mesaje: 9739
Membru din: Mie Ian 08, 2014 12:42 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 23757 times
Been thanked: 24036 times

Re: UBER VERSUS TAXI

Mesaj necititde damblagiu » Sâm Ian 07, 2017 12:40 pm

April scrie:am luat leul :lol:

F bine. Trebuia sa faci pe suparata ca te-a deranjat gestul lui si sa-i ceri si leul celalalt. Si mie mi-s dragi rau.
Ce crezi bre, că englejii ie proști!?
damblagiu
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 7368
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:28 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 11891 times
Been thanked: 16588 times

Re: UBER VERSUS TAXI

Mesaj necititde gabriel » Mar Apr 11, 2017 12:32 pm

Ce imi place sa merg cu UBER, cele mai multe curse au fost de minim 8 lei, fara spaga pentru ca soferii nu vor sa primeasca... :wave:
Avatar utilizator
gabriel
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1884
Membru din: Vin Ian 24, 2014 12:10 am
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9708 times
Been thanked: 4241 times

Re: UBER VERSUS TAXI

Mesaj necititde gabriel » Mar Apr 11, 2017 6:30 pm

am dat 15 lei de acasa (zona bd. Unirea) pana la LIDL-ul de la intrare din Popesti!
Avatar utilizator
gabriel
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1884
Membru din: Vin Ian 24, 2014 12:10 am
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9708 times
Been thanked: 4241 times

Re: UBER VERSUS TAXI

Mesaj necititde gabriel » Mar Apr 11, 2017 10:13 pm

si nici nu am avut cash la mine :crazy:
Avatar utilizator
gabriel
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 1884
Membru din: Vin Ian 24, 2014 12:10 am
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9708 times
Been thanked: 4241 times

Re: UBER VERSUS TAXI

Mesaj necititde damblagiu » Mie Apr 12, 2017 10:19 am

gabriel scrie:si nici nu am avut cash la mine :crazy:


Si ce ai facut, ai platit in natura?
Ce crezi bre, că englejii ie proști!?
damblagiu
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 7368
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:28 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 11891 times
Been thanked: 16588 times

Următorul

Înapoi la Diverse

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori