Impresii de calatorie (18+)

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde April » Lun Iun 12, 2017 9:39 pm

Mergeti in formula completa? 2 + 2 + soacra?
Avatar utilizator
April
Admin
 
Mesaje: 8576
Membru din: Mie Ian 08, 2014 12:42 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 20436 times
Been thanked: 20988 times

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde HHR » Lun Iun 12, 2017 9:43 pm

Nu, formulă restrînsă.
Io, aparținătuarea și primul moștenitor (aka Paul).
Acela micu (aka Tudor) și suacra atentează la însăși noțiunea de concediu !
Avatar utilizator
HHR
Consilier
 
Mesaje: 6079
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 13748 times
Been thanked: 16342 times

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde damblagiu » Lun Iun 12, 2017 10:01 pm

HHR scrie:. Din uşă (acolo unde, de obicei, americanii se sărută cu sunet de ciorbă sorbită) îţi spune: vezi să nu uiţi de chestia aia


Asta e momentul in care e necesara o schimbare..........de atitudine.
Nu cere unei femei imposibilul. S-ar putea sa ti-l aduca
damblagiu
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 6015
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:28 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9875 times
Been thanked: 13194 times

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde HHR » Vin Iun 16, 2017 10:49 pm

Despre ciufutul sui-generis se pot scrie tomuri. Multiplele varietăți sub care se prezintă ciufutul sui generis (C.S.G.) face aproape imposibilă definirea acestuia cu toate rigorile științifice ale unei definiții (gen proxim, diferență specifică … ș.a.m.d.). E bine de știut că, asemeni prostului, ciufutul știe, lucrează doar cu certitudini. Este posesorul a ceea ce s-ar putea numi adevărul adevărat. Spre deosebire de prost, care invariabil vrea să-ți …explice, ciufutul nu este un campion al explicațiilor, el este permanent nemulțumit de constantele și variabilele mediului înconjurător, începînd cu universul și terminînd cu microclimatul familial și lucrativ. C.S.G. nu pune probleme, el face probleme. Este permanent nedreptățit, este victima eternă a unor conspirații generale sau particulare și găsește oricînd un vinovat conjunctural pe care să-și verse umorile și secrețiile. Are aparența unui om sociabil. Pune o problemă folosindu-se de o retorică înșelătoare și luînd o mină aparent nedumerită. Ca în parabola cu prostul ce aruncă piatra, cei din jur caută o rezolvare pentru falsa problemă. Totalmente greșit. Orice argument logic i se va oferi ciufutului, acesta va opune (erga omnes) certitudinea sa premeditată, adevărul său adevărat, astfel că, este și cronofag pentru cei din jurul său.
Avatar utilizator
HHR
Consilier
 
Mesaje: 6079
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 13748 times
Been thanked: 16342 times

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde HHR » Vin Iun 16, 2017 10:50 pm

Nu-mi place …

… să împrumut (cuiva, oricui, nimănui) cărţi, motivat de faptul că „a împrumuta” este o formă specifică a lui „a da”. În fine, îl duc pă ăla mare la tenis în monument. Poate face performanță și ne scoate din sărăcie. Chiar dacă pierde finala la rolanbaros, tot aduce suficient mălai la buget să ne aline bătrînețile. Vine și frate-mio cu băsescu, Nu băsescu ăla de adevăratelea. Copilu lui, făcut cu nevasta lui, căruia, din cauza frizurii, îi spun băsescu. Zice să-i îm…prumut o carte. Fără să clipesc, îi zic că, din nefericire, nu am cartea respectivă. Dă-te naibii, zice, am citit pă feisbuc că o ai. Da ce măh, tu ești prieten cu mine pă feisbuc (?) zic. Da măh (!), că mi-ai dat accept, zice. Și ce măh, tu crezi tot ce scrie pă feisbuc ? Zice că i-a spus și nevastă-mea că o am. Și ce măh, tu crezi tăt ce zic femeile ? Femeile vorbesc prostii ! Ce, nu știai ? Cum dreaqu nu ştiai, că doar ești și tu însurat, cu nevastă-ta ! În afară de asta, ești imatur, zic. Și acum patruzeci de ani, dacă aveam io o jucărie o voiai și tu. Dă-te naibii, maturizează-te (!), zic, sperînd că va renunța să-mi ceară cartea. Cu tupeu inadmisibil insistă … dă, măh, și mie cartea aia, nu fi bulangiu ! Bulangiu îi fiu mic a lu mă-ta, îi zic, așa, ca să marcăm exact locurile în genealogia familiei. Nimic nu pare să-l intimideze, așa că, îi promit cartea. O să-l amîn de cîteva ori, poate renunță sau uită.
Avatar utilizator
HHR
Consilier
 
Mesaje: 6079
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 13748 times
Been thanked: 16342 times

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde HHR » Sâm Iun 17, 2017 1:54 pm

Despre ospitalitate. Există axiome istorice legate de popoare. De regulă, prostioarele astea sînt bine înşurubate în mentalul colectiv. Chestiuni a căror proverbialitate depăşeşte necesitatea argumentării. Scoţienii sunt zgîrciţi, nemţii sunt tipicari, chinezii sunt harnici … ş.a.m.d. Fără îndoială, romînii sunt ospitalieri. Încearcă să ceri cuiva (romîn) argumente în favoarea acestei aserţiuni şi îi vei provoca un deranjament intelectual major. Interlocutorul va recurge la memoria cu bătaie lungă şi va aduce argumentul imbatabil: istoria milenară (!) a poporului. În concret, se va servi povestea înţeleptului rege geto-dac Dromihete care, deşi putea să-l omoare pe Lisimah, regele Traciei elenistice, l-a ospătat servindu-i şi o lecţie de înţelepciune şi diplomaţie. Nu intru în amănuntele poveştii. Bine ancorat în acest argument istoric, interlocutorul este convins că dacă scoţienii sunt zgîrciţi şi nemţii tipicari, romînii sînt, dincolo de orice îndoială, ospitalieri. În fine, am eu căderea să spulber imaginea romanţată asupra uneia din importantele moşteniri genetice geto-dace ? Fără îndoială că nu ! Dacopaţii ar face ocluzie neuronală ! Zilele trecute m-am lovit de o poveste. De data asta o poveste adevărată, petrecută cu doi ani în urmă. Doi studenţi britanici (Oxford), în timpul vacanţei de vară, au hotărît să parcurgă Dunărea, cu caiacele, de la izvoare şi pînă la mirifica deltă situată pe plaiurile ospitalierului popor romîn. Bieţii studenţi, obosiţi după o zi de vîslit, se opresc în zona comunei Măraşu pentru a campa. Ce mai încolo încoace, dimineaţa se trezesc cu tot echipamentul furat de nişte hoţi locali. Prin urmare, expediţia se întrerupe abrupt din cauză de multă ospitalitate indigenă. Poliţia face un abur de investigaţii şi închide dosarul apreciind că urmărirea penală nu prezintă interes public. Păi, ce naiba, cine a mai auzit să mergi cu caiacul pe Dunăre ! Singurul care are voie este Ivan Paţaichin Concluzia se impune (din perspectivă naţionalistă): ce vrei domle, asta e o excepţie şi, după cum bine se ştie, excepţia confirmă regula. Deci, romînii rămîn ospitalieri. Au mai fost nişte străini care au venit cu căruţa în Romînia. Au avut aceeaşi soartă. Tot o excepţie. De fapt, cu cît mai multe excepţii cu atît mai multe confirmări ale regulii. Într-o logică simplistă, multitudinea excepţiilor asigură tăria regulii. De cîte excepţii ar fi nevoie să schimbi o regulă ?
Avatar utilizator
HHR
Consilier
 
Mesaje: 6079
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 13748 times
Been thanked: 16342 times

Re: dinoffside

Mesaj necititde HHR » Sâm Iul 01, 2017 9:21 am

Nedumerire matinală: Greții (că tot mi-au intrat în vizor de ceva timp) să uită la telenovele otomane transmise de televiziunile grecești sfidînd tensiunea (istorică) dintre cele două nații. Ce naiba, nu-și pot face, de greți zic, propriile telenovele. Mie mi se pare că au înzestrările necesare acestui demers artistic: hedonism, apetitul pentru banalul cotidianului, intoleranța la lucru mecanic, glande lacrimale hiperdezvoltate, zbucium sentimental ca formă a aflării în treabă, fete cu funduri și țîțe mari, colerism benign ... ș.a.m.d.
Avatar utilizator
HHR
Consilier
 
Mesaje: 6079
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 13748 times
Been thanked: 16342 times

Re: dinoffside

Mesaj necititde HHR » Sâm Iul 01, 2017 7:19 pm

Însemnări caniculare. Ieri, pă drum, am înțeles dă la europaefem că azi or să fie patrușunu dă grade în republică, în partea cu umbră a acesteia. Nu în tătă republica. Duar în zone pe care se pare că nici clima nu le iartă. Evident, e vorba despre sudul Olteniei (deși aș fi fost mai mulțumit dacă ar fi fost tătă Oltenia (că mi-e dragă) și încă fo două zone. Din nefericire, Brăila e situată nașpa. Nu e nici Moldova, nici Muntenia, nici Dobrogea, dar ceea ce lovește, climaterique vorbind, fiecare din aceste zone, lovește și Brăila. Am înțeles că temperaturi din astea, care nici nu știu cum încap în termometru, se vor abate și asupra Brăilei. Ce poți face pe caniculă ? În primul rînd, trebuie să-ți iei dă o grijă. Dacă îți iei niște beri reci se cheamă că ți-ai luat dă o grijă. De fapt, dă mai multe griji. Cîte beri, atîtea griji. De aia e bine să iei cît mai multe. După ce le bei, nu vei mai fi îngrijorat. Nu caniculă, nu pesede, nu încălzire globală, nu antena trei, nu prim ministru aleatoriu, nu Basarabia, nu uciderea balenelor sau tăierea pădurilor. E cod roșu în cîteva județe. Cod roșu dă căldură. Ciudat și la frig tăt cod roșu este. La patrușunu dă grade nu să face grătar. De fapt, dacă scoți micul la suare, să face de la sine în doo ore și ceva. În sudu Olteniei durează mai puțin. Oltenia e mai aprope dă suare, e solară. Am fost trimis la cumpărături să iau cele trebuincioase pentru a trece cu bine perioada caniculară. Am stabilit ca io să fiu agentul dă pă teren și aparținătuarea la centru de dirijare a aprovizionării (dispecerat). Am primit o listă și un telefon mobil cu care să ținem permanent legătura audio. Lista era scrisă mărunt. A lăsat ochelarii acasă, așa că, telefonul era baza. E adevărat că asistasem și chiar participasem interactiv la întocmirea listei, dar nu am ținere de minte. Am luat coșul și ghidat de la dispecerat m-am deplasat la fiecare raion în parte și am pus în coș fiecare produs luat dă pă raft. Fiecare produs corespundea descrierii primite telefonic în timp real. La final, am întrebat ce bere să iau. Nu s-a auzit nimic în telefon. Am insistat ! Mi s-a explicat, dă la dispecerat, că îmi depășesc competențele și că berea excede misiunii primite, să nu mai insist, să iau vehiculul și să mă întorc la bază pentru instrucțiuni suplimentare legate de udatul cimentului dîn spatele casei pentru a crea o perdea dă vapori dă apă care să ne protejeze de bombardamentul fotonic. Ca și Ciac Noris, în filmele dă comando, iau misiunea pă cont propriu și înfașc patru cutii dă bere în drumul spre casă, casa de marcat (nu lăsăm pe nimeni și nimic în urmă !). La bază, în cadrul ședinței dă dibrifing, sînt mustrat și consemnat la munci casnice.
Avatar utilizator
HHR
Consilier
 
Mesaje: 6079
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 13748 times
Been thanked: 16342 times

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde damblagiu » Sâm Iul 01, 2017 8:18 pm

Pă canicula nu mai uda "cimentul" din spate sau din fața casei. Nici pe cel din lateral. Dacă le vei uda, vei marii umiditatea aerului din jur și l vei face irespirabil
Nu cere unei femei imposibilul. S-ar putea sa ti-l aduca
damblagiu
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 6015
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:28 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9875 times
Been thanked: 13194 times

Re: dinoffside

Mesaj necititde HHR » Dum Iul 02, 2017 10:32 pm

Mă uit pe tricourile (tiișărturile) unor băieți de la o șaormărie și mă lovesc de un mesaj pe cît de scurt pe atît de direct: ”Noi nu încălzim carnea la microunde”. Nu mă îndoiesc de faptul că în spatele mesajului se află un adevăr adînc și adevărat legat de efectul negativ al microundei asupra proteinei animale moarte, care este preparată pentru a fi ingerată de organismul uman alături de cartofi prăjiți, legume (fierte, murate și/sau crude) și un sos (sau mai multe) la alegerea clientului. Mesajul pare a avea valoare de deviză cu scop comercial. Ni se transmite că putem cumpăra liniștiți șaorma din locul respectiv, organismul nostru nu va avea de suferit din cauza unei ipotetice intruziuni a vreunei microunde în carnea din produsul final. Fără îndoială că microunda este neigienică și/sau cancerigenă. În fine, cam totul poate fi cancerigen atît timp cît nu se descoperă etiologia exactă a cancerului. Carnea, potrivit anumitor surse, este prin ea însăși cancerigenă, astfel că, tratată la microunde, devine dublu cancerigenă. Încerc să asociez astfel de mesaje, cu valoare de truisme, altor categorii lucrative. Medicul stomatolog cu un halat înscripționat cu: ”Noi folosim instrumentar steril !” . Zidarul cu o salopetă pe care scrie: ”Noi facem zidurile drepte !” (las la o parte ipoteza că ar lucra la vreun edificiu proiectat de răposatul Gaudi). Tipul care pune acoperișuri (nu știu ce denumire poartă în nomenclatorul de meserii) cu un tricou inscripționat: ”Noi nu lăsăm găuri în acoperiș !”, Clar, fiecare categorie ocupațională pare să aibă un motto care să cuprindă esența activității prestate. Mai mult, un jurămînt de credință profesională, asemeni celui hipocratic sau al marilor demnitari publici. Prin urmare, breasla șaormarilor ar spune: ”Jur că nu voi încălzi carnea la microude ! Așa să-mi ajute Dumnezeu !”. Ar mai fi de discutat referința la divinitate, avînd în vedere originea orientală a meseriei, dar asta cu altă ocazie.
Avatar utilizator
HHR
Consilier
 
Mesaje: 6079
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 13748 times
Been thanked: 16342 times

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde tannu » Lun Iul 03, 2017 12:08 pm

Ma indoiesc ca s-au gandit atat de departe, pana la efectul microundei asupra carnii. Tind sa cred ca altul era scopul mesajului. Faptul ca de la ei cumperi produsul "proaspat", nu reincalzit.
Spun asta deoarece am vazut cazuri in care "protapul" de shaorma era oprit, carnea se prajise deja, dar era lipsa de clienti. Asa ca iti taiau carnea, iti preparau shaorma (cu de toate) si o incalzeau la microunde, sa o mananci calda.
Multe se trec cu vederea, dar putine se uita
Avatar utilizator
tannu
 
Mesaje: 117
Membru din: Joi Iul 02, 2015 3:15 pm
Has thanked: 596 times
Been thanked: 382 times

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde HHR » Lun Iul 03, 2017 4:09 pm

Posibil, nu contest, neavînd "expertiză" în domeniu.

Mă zgîiesc la ceva blog consacrat şi îmi sare pe retină rubrica „top articole”. Topul este stabilit, fără îndoială, pe baza numărului de accesări. Să vedem ce subiecte au excitat, dincolo de rezonabil, cititorul romîn. Fiind o ţară daco-latină (deci francofonă), e firesc ca cititorii să fie la curent cu evenimentele din Franţa. Prin urmare, topul se deschide cu ceva declaraţii ale proaspătului preşedinte fracez, E. Macron. Romînii nu sînt doar francofoni, sunt şi profund creştini, ortodocşi, ca să fim mai exacţi, astfel că, locul doi este ocupat de un material relativ la un filmuleţ de 22 de minute în care episcopul Huşilor apare făcînd sex oral cu un bărbat. Nu am fost curios să accesez linkul (nu de alta dar geme internetul de pornache normal), aşa că, nu pot preciza amănunte. Totuşi, 22 de minute …, în fine, doamne iartă-mă. Locul trei este ocupat de un articol despre o elevă din mediul rural (cred că de undeva de prin judeţul Iaşi) ce a fost admisă la cinci universităţi din Marea Britanie (U.K.), dar nu poate să le frecventeze din cauze pecuniare. Ai noştri (mai exact ale noastre) ca brazii, dar săraci ca naiba. Povestea are iz de telenovelă, aşa că, a atras multe cititoare degrabă vărsătoare de lacrimi. Locul patru este ocupat, în virtutea principiului secular: „las să fie la ei, acolo …”, de un material ce se apleacă asupra unor fenomene meteo extreme de la Moscova şi undeva în Iran. În fine, în zonele amintite „extremismul meteo” ar fi cea mai mică problemă. Ultimul loc, firesc pentru această perioadă a anului, este ocupat de o colecţie cu perle de la bac. No comment !
Avatar utilizator
HHR
Consilier
 
Mesaje: 6079
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 13748 times
Been thanked: 16342 times

Re: dinoffside

Mesaj necititde HHR » Sâm Iul 08, 2017 9:19 am

Să fie vreo opt sau zece ani de cînd bîntuia prin tîrg furia clismelor cu cafea. Cunoscuți de-ai mei, oameni suficient de sănătoși trupește și sufletește, s-au dedicat plenar curelor cu/de clisme cu cafea. Am mari rezerve față de beneficiile acestui tip de cură. Scepticismul meu decurge dintr-un reflex mental tradiționalist ce îmi dictează că cafeaua se bagă în gură și nu în cu ..., pardon, pă colon, în sus Stăteam cu niște cunoscuți la o bere, pe o terasă botezată, în cerc restrîns, ”la grasomega” (datorită volumului de aer dislocat de patron) cînd, un comesean se uită la ceas și se ridică totalmente inoportun (cînd doi sau mai mulți bărbați beau, orice părăsire a dispozitivului este inoportună) scuzîndu-se abrupt: ... ”e timpul să fac clisma cu cafea”. Se întoarce după aproximativ o oră puțin schimbat la față. Unul, cu cîteva beri în avans, îl întreabă: ”a fo tubu prea gros ?” Băi, nu te rîdea că m-am detoxifiat, răspunde proaspătul cofeinizat pe cale anală.” Lăsăm la o parte că tipul s-a apucat dă beri și astfel toate toxinele scoase pă cur au fost compensate cu cele băgate pă gură. În cele din urmă, am rămas doar cu tipul ANALizat. Acesta, cu un aer sfătos pe care doar cei ciupiți de alcool îl au, mi-a recomandat să fac o cură de clisme cu cafea. Am refuzat finuț invocînd argumente contradictorii. Ba că îmi place mai mult cafeaua solubilă, ba că sînt suspect de hipertensiune arterială.
Avatar utilizator
HHR
Consilier
 
Mesaje: 6079
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 13748 times
Been thanked: 16342 times

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde April » Sâm Iul 08, 2017 9:26 am

La postarea asta mergeau cateva poze... :oops:
Avatar utilizator
April
Admin
 
Mesaje: 8576
Membru din: Mie Ian 08, 2014 12:42 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 20436 times
Been thanked: 20988 times

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde HHR » Sâm Iul 08, 2017 10:37 am

Cură în Thassos
(poiem futuristic de mine)

Iubita mea,
Te duc în Thassos,
Să te iubesc
Cu-n ochi la Athos.
Te-oi ospăta cu fast și la Irene,
Să nu mai plîngi de la migrene.
Te-oi plimba cu scuterul,
Ca să-ți vindec uterul.
Te scobor și la Aliki,
Ca să-ți aranjez rinichii.
Te-oi sui chiar și la Kastro,
Să nu te mai plîngi de gastro.
Te plimb seara-n Panagia,
Să-ți dezinfectez gingia.
În zori, te arunc în Giola,
Să te vindec de Ebola .
Avatar utilizator
HHR
Consilier
 
Mesaje: 6079
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 13748 times
Been thanked: 16342 times

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Bloguri

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator