Impresii de calatorie (18+)

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde April » Lun Iun 12, 2017 9:39 pm

Mergeti in formula completa? 2 + 2 + soacra?
Avatar utilizator
April
Admin
 
Mesaje: 6735
Membru din: Mie Ian 08, 2014 12:42 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 15499 times
Been thanked: 16144 times

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde HHR » Lun Iun 12, 2017 9:43 pm

Nu, formulă restrînsă.
Io, aparținătuarea și primul moștenitor (aka Paul).
Acela micu (aka Tudor) și suacra atentează la însăși noțiunea de concediu !
Avatar utilizator
HHR
Consilier
 
Mesaje: 5581
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 12803 times
Been thanked: 14617 times

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde damblagiu » Lun Iun 12, 2017 10:01 pm

HHR scrie:. Din uşă (acolo unde, de obicei, americanii se sărută cu sunet de ciorbă sorbită) îţi spune: vezi să nu uiţi de chestia aia


Asta e momentul in care e necesara o schimbare..........de atitudine.
Nu cere unei femei imposibilul. S-ar putea sa ti-l aduca
damblagiu
Super Fan Thassos
 
Mesaje: 4689
Membru din: Mar Ian 07, 2014 10:28 pm
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 7769 times
Been thanked: 9876 times

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde HHR » Vin Iun 16, 2017 10:49 pm

Despre ciufutul sui-generis se pot scrie tomuri. Multiplele varietăți sub care se prezintă ciufutul sui generis (C.S.G.) face aproape imposibilă definirea acestuia cu toate rigorile științifice ale unei definiții (gen proxim, diferență specifică … ș.a.m.d.). E bine de știut că, asemeni prostului, ciufutul știe, lucrează doar cu certitudini. Este posesorul a ceea ce s-ar putea numi adevărul adevărat. Spre deosebire de prost, care invariabil vrea să-ți …explice, ciufutul nu este un campion al explicațiilor, el este permanent nemulțumit de constantele și variabilele mediului înconjurător, începînd cu universul și terminînd cu microclimatul familial și lucrativ. C.S.G. nu pune probleme, el face probleme. Este permanent nedreptățit, este victima eternă a unor conspirații generale sau particulare și găsește oricînd un vinovat conjunctural pe care să-și verse umorile și secrețiile. Are aparența unui om sociabil. Pune o problemă folosindu-se de o retorică înșelătoare și luînd o mină aparent nedumerită. Ca în parabola cu prostul ce aruncă piatra, cei din jur caută o rezolvare pentru falsa problemă. Totalmente greșit. Orice argument logic i se va oferi ciufutului, acesta va opune (erga omnes) certitudinea sa premeditată, adevărul său adevărat, astfel că, este și cronofag pentru cei din jurul său.
Avatar utilizator
HHR
Consilier
 
Mesaje: 5581
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 12803 times
Been thanked: 14617 times

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde HHR » Vin Iun 16, 2017 10:50 pm

Nu-mi place …

… să împrumut (cuiva, oricui, nimănui) cărţi, motivat de faptul că „a împrumuta” este o formă specifică a lui „a da”. În fine, îl duc pă ăla mare la tenis în monument. Poate face performanță și ne scoate din sărăcie. Chiar dacă pierde finala la rolanbaros, tot aduce suficient mălai la buget să ne aline bătrînețile. Vine și frate-mio cu băsescu, Nu băsescu ăla de adevăratelea. Copilu lui, făcut cu nevasta lui, căruia, din cauza frizurii, îi spun băsescu. Zice să-i îm…prumut o carte. Fără să clipesc, îi zic că, din nefericire, nu am cartea respectivă. Dă-te naibii, zice, am citit pă feisbuc că o ai. Da ce măh, tu ești prieten cu mine pă feisbuc (?) zic. Da măh (!), că mi-ai dat accept, zice. Și ce măh, tu crezi tot ce scrie pă feisbuc ? Zice că i-a spus și nevastă-mea că o am. Și ce măh, tu crezi tăt ce zic femeile ? Femeile vorbesc prostii ! Ce, nu știai ? Cum dreaqu nu ştiai, că doar ești și tu însurat, cu nevastă-ta ! În afară de asta, ești imatur, zic. Și acum patruzeci de ani, dacă aveam io o jucărie o voiai și tu. Dă-te naibii, maturizează-te (!), zic, sperînd că va renunța să-mi ceară cartea. Cu tupeu inadmisibil insistă … dă, măh, și mie cartea aia, nu fi bulangiu ! Bulangiu îi fiu mic a lu mă-ta, îi zic, așa, ca să marcăm exact locurile în genealogia familiei. Nimic nu pare să-l intimideze, așa că, îi promit cartea. O să-l amîn de cîteva ori, poate renunță sau uită.
Avatar utilizator
HHR
Consilier
 
Mesaje: 5581
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 12803 times
Been thanked: 14617 times

Re: Impresii de calatorie (18+)

Mesaj necititde HHR » Sâm Iun 17, 2017 1:54 pm

Despre ospitalitate. Există axiome istorice legate de popoare. De regulă, prostioarele astea sînt bine înşurubate în mentalul colectiv. Chestiuni a căror proverbialitate depăşeşte necesitatea argumentării. Scoţienii sunt zgîrciţi, nemţii sunt tipicari, chinezii sunt harnici … ş.a.m.d. Fără îndoială, romînii sunt ospitalieri. Încearcă să ceri cuiva (romîn) argumente în favoarea acestei aserţiuni şi îi vei provoca un deranjament intelectual major. Interlocutorul va recurge la memoria cu bătaie lungă şi va aduce argumentul imbatabil: istoria milenară (!) a poporului. În concret, se va servi povestea înţeleptului rege geto-dac Dromihete care, deşi putea să-l omoare pe Lisimah, regele Traciei elenistice, l-a ospătat servindu-i şi o lecţie de înţelepciune şi diplomaţie. Nu intru în amănuntele poveştii. Bine ancorat în acest argument istoric, interlocutorul este convins că dacă scoţienii sunt zgîrciţi şi nemţii tipicari, romînii sînt, dincolo de orice îndoială, ospitalieri. În fine, am eu căderea să spulber imaginea romanţată asupra uneia din importantele moşteniri genetice geto-dace ? Fără îndoială că nu ! Dacopaţii ar face ocluzie neuronală ! Zilele trecute m-am lovit de o poveste. De data asta o poveste adevărată, petrecută cu doi ani în urmă. Doi studenţi britanici (Oxford), în timpul vacanţei de vară, au hotărît să parcurgă Dunărea, cu caiacele, de la izvoare şi pînă la mirifica deltă situată pe plaiurile ospitalierului popor romîn. Bieţii studenţi, obosiţi după o zi de vîslit, se opresc în zona comunei Măraşu pentru a campa. Ce mai încolo încoace, dimineaţa se trezesc cu tot echipamentul furat de nişte hoţi locali. Prin urmare, expediţia se întrerupe abrupt din cauză de multă ospitalitate indigenă. Poliţia face un abur de investigaţii şi închide dosarul apreciind că urmărirea penală nu prezintă interes public. Păi, ce naiba, cine a mai auzit să mergi cu caiacul pe Dunăre ! Singurul care are voie este Ivan Paţaichin Concluzia se impune (din perspectivă naţionalistă): ce vrei domle, asta e o excepţie şi, după cum bine se ştie, excepţia confirmă regula. Deci, romînii rămîn ospitalieri. Au mai fost nişte străini care au venit cu căruţa în Romînia. Au avut aceeaşi soartă. Tot o excepţie. De fapt, cu cît mai multe excepţii cu atît mai multe confirmări ale regulii. Într-o logică simplistă, multitudinea excepţiilor asigură tăria regulii. De cîte excepţii ar fi nevoie să schimbi o regulă ?
Avatar utilizator
HHR
Consilier
 
Mesaje: 5581
Membru din: Lun Iun 30, 2014 3:28 pm
Has thanked: 12803 times
Been thanked: 14617 times

Anterior

Înapoi la Bloguri

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator